Bekreftet: Rodri mister hele sesongen

1 week ago 8



Fredag møtte Pep Guardiola pressen før lørdagens kamp mot Newcastle. Der fortalte han at nyopererte Rodri mister resten av sesongen.

Foto: Jason Cairnduff / Reuters / NTB

Publisert: 27.09.2024 14:33

Det var i oppgjøret mot Arsenal forrige helg at Rodri tok seg til kneet og ble skadet. Fredag ble spanjolen operert – og Pep Guardiola bekrefter at midtbanespilleren er ute lenge.

– Denne sesongen er over. Neste sesong er han tilbake, sa Pep Guardiola på fredagens pressekonferanse.

Guardiola går langt i å si at Rodri har en unik rolle for de regjerende Premier League-mesterne.

– Vi er nødt til å støtte ham. Det er slik det er. Vi må bare ønske ham snarlig bedring. Vi har ingen lignende spiller, men til sammen kan de andre erstatte det Rodri gir oss. Vi må finne en måte å løse det på, det blir mange måneder uten det som er en viktig spiller for oss, fortsetter suksessmanageren.

Han lister opp John Stones og Ilkay Gündogan som spillere som kan dekke over for Guardiola som også bekrefter at det handler om en korsbåndskade for Rodri.

Det var ikke de eneste skadenyhetene Guardiola kom med. Ei heller Kevin De Bruyne er med mot Newcastle.

– Han er ikke med i helgen. Kanskje han er tilbake før eller etter landslagspausen, sier Guardiola. Manchester City har tre kamper igjen før landslagspausen andre uken i oktober.

Guardiola hilser også til Newcastle sin administrerende direktør Darren Eales. Direktøren er diagnostisert med en kronisk form for leukemi og går av som administrerende.

– Alle gode ønsker og tanker fra oss. Vi ønsker og håper at det går bra, og vi gir han gode tanker, sier Guardiola om sykdommen.

Eales ble ansatt i rollen august 2022.

Read Entire Article