Båtfører siktet etter dødsulykke utenfor Stavanger

1 month ago 15



Se også siste nytt om: Krigen i Ukraina og Krisen i Midtøsten.

  • Båtfører siktet etter dødsulykke i Hidlefjorden

    En båtfører er siktet etter vannscooterulykken i Hidlefjorden, der to tenåringer ble funnet omkommet søndag.

    Båtføreren, en mann i 30-årene har fått status som siktet, ettersom det er tatt beslag i båten og hans mobiltelefon.

    – Det er for tidlig å si noe om hendelsesforløp, men dette er noe vi søker å belyse gjennom etterforskningen, sier politiadvokat Øyvind Bore i en pressemelding.

    – Det er også for tidlig å si noe hva som er årsaken til ulykken, men det jeg kan si er at politiet har fått opplysninger om at en båtfører meldte fra til politiet og Hovedredningssentralen (HRS) natt til i går om at han sannsynligvis hadde kjørt på noe i sjøen, uten at melder visste hva dette var. I går leste båtfører i sosiale medier at en vannscooter var funnet med skader, og meldte derfor ifra på nytt. Søk ble deretter iverksatt, sier Bore.

  • Åpner tilsyn etter trøbbel med 112

    Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) vil føre tilsyn med Telenor etter at det i tre timer var umulig å ringe politiets nødnummer 112 torsdag kveld.

    Sikkerhetsdirektør i Nkom, Svein Scheie, sier at de ser svært alvorlig på at det oppstår en slik feil som rammer publikums mulighet til å ringe nødnummer.

    – Vi vil derfor gå gjennom hendelsesforløpet og kontrollere om krav til forsvarlig sikkerhet er fulgt. Vi må gjøre det vi kan sammen med aktørene for å hindre at en tilsvarende hendelse skjer igjen, sier han i en pressemelding.

    Politiet meldte torsdag 29. august klokken 21 til mediene at politidistriktene ikke kunne motta meldinger fra publikum på nødnummer 112.

    Telenor har sagt at feilen, som også rammet mobilkundene til Telia og Ice, skyldes en teknisk feil hos dem.

  • Kjendishvalen Hvaldimir skal obduseres

    Hvithvalen Hvaldimir ble funnet død lørdag 31.8.

    Hvithvalen Hvaldimir ble funnet død lørdag 31.8. Foto: Per Harald Pedersen

    Hvaldimir ligger nå til kjøling i påvente av nekropsi, opplyser organisasjonen Marine Mind til NTB.

    Organisasjonen har fulgt og jobbet for Hvaldimirs sak de siste årene. Hvithvalen ble observert i live rundt klokken 12 lørdag. Rundt én time senere ble hvalen observert livløs i havnebassenget, liggende med buken opp i Tananger i Rogaland.

    – Nå er han på kjøling slik at han er bevart i god tilstand frem til nekropsien. Vi har koordinert dette i samarbeid med Fiskeridirektoratet. Planen er at nekro

  • To handelsskip angrepet utenfor Jemen

    Et handelsskip ble truffet av to prosjektiler utenfor Jemen i Rødehavet mandag. Like etter ble det meldt at en drone traff et annet handelsskip i området.

    Det ene angrepet fant sted nordvest for havnebyen Saleef, ifølge rapporteringssystemet til den britiske marinen, UKMTO.

    Skipet ble truffet av to prosjektiler, og det ble også registrert en tredje eksplosjon ved skipet. Ingen ble skadet, og skipet fortsetter med kurs mot den neste havnen den skulle til, ifølge UKMTO.

    Et annet handelsskip ble samme morgen truffet av en drone ved havnebyen Hodeidah. Ingen er skadet, og dronen har heller ikke ført til materielle skader, ifølge det britiske sikkerhetsfirmaet Ambrey.

  • 80 tenåringer løslatt i Venezuela

    Rundt 80 tenåringer som ble pågrepet for å demonstrere mot regimet i Venezuela etter det omstridte valget i juli, er de siste dagene løslatt fra fengsel.

    Alfredo Romero, president i menneskerettighetsorganisasjonen Foro Penal, skrev søndag på X at til sammen 86 tenåringer er løslatt de siste dagene.

    Venezuelas valgkommisjon og høyesterett har erklært president Nicolás Maduro som vinner av valget i juli, men har ikke offentliggjort valgresultatene. Opposisjonen har offentliggjort delvise resultater som viser en overveldende seier for deres kandidat Edmundo González.

    I demonstrasjonene etter valget ble rundt 27 mennesker drept og 2400 pågrepet. Regjeringen legger skylden for dødsfallene på opposisjonen, mens opposisjonen anklager myndighetene for undertrykking.

  • Hermstad på topp for Oslo MDG

    MDG-leder Arild Hermstad ligger an til topplassering på Oslo MDGs liste til stortingsvalget neste år. Det kan bety sikker plass på Stortinget.

    MDG-leder Arild Hermstad ligger an til topplassering på Oslo MDGs liste til stortingsvalget neste år. Det kan bety sikker plass på Stortinget. Foto: Heiko Junge / NTB

    MDGs partileder Arild Hermstad (57) foreslås til topplassen for partiet i Oslo. Han ligger dermed an til plass på Stortinget etter neste valg.

    Formelt står han øverst på nominasjonsutvalgets liste i Oslo MDG og vil bli innstilt til plassen på et partimøte i begynnelsen av oktober, melder Klassekampen.

    Hermstad har tidligere vært stortingskandidat for MDG to ganger i Hordaland, uten å nå opp. Nå er han sikret den ene plassen som nesten garantert vil gjøre ham til stortingsrepresentant.

    – Jeg gleder meg til å kjempe for et grønnere, varmere og mer skapende Norge. Et samfunn med mer solidaritet med sårbare mennesker, mindre stress og press, hvor vi tar bedre vare på klimaet og naturen, sier Hermstad.

    Hermstad ble MDGs talsperson i 2018, nestleder i 2020 og leder i 2022. Tidligere har Hermstad vært leder i Framtiden i våre hender i 15 år.

    Den endelige listen vedtas på et medlemsmøte i Oslo MDG tirsdag 8. oktober.

  • Scholz bekymret over AfD-fremgang

    Tysklands statsminister Olaf Scholz kaller AfD-framgangen bittert.

    Tysklands statsminister Olaf Scholz kaller AfD-framgangen bittert. Foto: Michael Probst / AP / NTB

    «Bittert.» Det sier Tysklands statsminister Olaf Scholz om ytre-høyre-partiet AfDs fremgang i to delstatsvalg i helgen. Han ber de viktigste partiene om å holde AfD ute.

    I Thüringen ble AfD – Alternativ for Tyskland – det første høyreekstreme partiet som har vunnet et delstatsvalg i Tyskland siden annen verdenskrig. I Sachsen ble partiet nummer to, rett bak kristeligdemokratene CDU.

    – Resultatet for AfD i Sachsen og Thüringen er bekymringsfullt. Vårt land må ikke bli vant til dette. AfD skader Tyskland, svekker økonomien, skaper splittelse og ødelegger landets renommé, sa Scholz til Reuters.

    Ett år før det neste nasjonale valget ble alle de tre partiene i Scholz' koalisjonsregjering straffet av velgerne.

    Alle tre gikk kraftig tilbake, og bare Scholz' SPD kom godt over sperregrensen på 5 prosent. Både De Grønne og høyreliberale FDP falt ut av delstatsforsamlingen i Thüringen.

  • Torgeir Strandberg

    i går22:07

    Mindreårig gutt pågrepet etter knivstikking

    Gutten ble pågrepet søndag kveld, og det gikk rolig for seg, sier krimleder i oslopolitiet, Johan Jahr til NRK.

    Knivstikkingen skjedde like før midnatt lørdag, og en mann i slutten av tenårene fikk alvorlige skader.

Publisert: 19.11.2020 15:20 | Oppdatert: 22.08.2024 18:16

Read Entire Article