Arteta om Ødegaard-skade: – Ganske betydelig

3 weeks ago 9



Onsdag møtte Mikel Arteta pressen før Champions League-kampen mot Atalanta. Der lettet Arsenal-manageren på sløret rundt skaden til Martin Ødegaard.

Publisert: 18.09.2024 19:26 | Oppdatert: 18.09.2024 19:53

– Undersøkelser viser at han har skader på leddbåndet i ankelen. Den er ganske betydelig. Han reiste ikke til Italia for kampen mot Atalanta, sier Arteta på pressekonferansen.

Etter seieren mot Tottenham i helgen fortalte Arteta at skaden har tatt fra ham nattesøvnen. Nå krysser Arsenal-manageren fingrene for at skaden ikke blir langvarig.

– Forhåpentligvis er det ikke snakk om måneder, fortsetter spanjolen.

Det bekrefter langt på vei at Ødegaard ikke blir å se i toppkampen mot Manchester City førstkommende søndag ettermiddag.

Arteta er klar på at skaden er et hardt slag for London-klubben.

– Han er kapteinen vår, og han har vært en av de største og beste spillerne for oss. Identiteten vår er knyttet til hvordan han spiller, forteller Arsenal-manageren.

Mikel Arteta

Arsenal-manager.

Skaden oppsto under Norges kamp mot Østerrike forrige uke. Da tråkket nordmannen over etter å ha blitt taklet midtveis i andre omgang.

Nå lever også de kommende landskampene mot Slovenia og Østerrike i oktober 10. og 13. oktober farlig.

– Jeg har snakket med Martin og alle, så jeg har full kontroll, sier landslagssjef Ståle Solbakken til VG kort tid etter oppdateringen fra Arteta.

– Det sier seg selv at vi må ta det uke for uke for uke og dag for dag. Noen sånne typer skader går fortere og noen går saktere. Vi forbereder oss på et liv uten Martin, men det beste er om han blir med, sier Solbakken.

Ståle Solbakken

Norges landslagssjef.

– Betyr dette at beskjedene dere har fått gir et håp om å ha med Ødegaard i landslagstroppen i starten av oktober?

– Det gjenstår å se, svarer Solbakken.

På spørsmål om han har sett noen i Eliteserien den siste tiden som kan være aktuell som erstatter i troppen, svarer Solbakken lattermildt.

– Det diskuterer jeg ikke med VG 14 dager før troppen skal tas ut.

Foto: Helge Mikalsen / VG

Dagen etter Østerrike-seieren reiste Ødegaard tilbake til England med privatfly – da på krykker.

Den gang mente landslagslege Ola Sand at en slik skade minst ville ta tre uker.

– Sånne ankelskader tar ofte minimum tre uker. Alt annet enn det er bare en bonus. Og så kan det ta lengre tid, sa landslagets lege Ola Sand til VG da.

Read Entire Article