Norske stjerner advarer: – Må puste litt med magen

3 hours ago 3



To strake seirer var alt som skulle til: Nå må landslagsstjernene be publikum om å ikke bygge for høye forventninger.

 Smilet er tilbake blant de norske landslagsspillerne. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG
  • Bjørn S. Delebekk (foto), VG

Publisert: 12.10.2024 17:19 | Oppdatert: 12.10.2024 17:41

Allerede kort tid etter 3–0-seieren over Slovenia, ga rekordknuseren Erling Braut Haaland klar beskjed til pressen:

– Du ser at vi er der. Nå kommer det en tøffe bortekamp på søndag, så nå må vi ikke bygge forventningene for høyt, sa Erling Braut Haaland til VG med et lurt smil.

Norge topper Nations League-gruppen og kan potensielt feste grepet om førsteplassen, som kan gi en mulig vei til VM i 2026.

Hør VGs ferske podkast om landslaget – tilgjengelig overalt:

Men Østerrike er ingen kasteball.

De vant EM-gruppen sin foran Frankrike, Nederland og Polen, før det – med en god porsjon uflaks – ble exit i åttedelsfinalen mot Tyrkia.

– Det er en av de tøffere bortekampene. Du så hvordan de gjorde det i EM, så vi må puste litt med magen nå, ikke hype oss for mye opp, var Haalands lattermilde bønn.

 Erling Braut Haaland og Sander Berge koste seg på treningsfeltet. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Det siste året har pressekonferansene ofte vært preget av kritiske spørsmål om Ståle Solbakkens ledelse og spillernes prestasjoner.

Slik var det ikke i Linz dagen før søndagens kamp mot Østerrike.

Men Alexander Sørloth fikk spørsmål om hvorfor Haaland – og flere andre spillere – var opptatt å ikke «hype opp» landslaget etter torsdagens seier.

– Det er litt sånn det kan være. Når det går dårlig, blir det fryktelig. Når det er bra, går det fryktelig bra. Jeg tror det er best for oss spillere og trenerteamet at vi holder oss litt nøkterne og i midten av de to. Vi kan ikke grave oss ned for mye eller ta av for mye, sier Sørloth.

Er det for mye hype rundt det norske landslaget?

Ja, ro ned litt

Nei, jeg er uenig

Vet ikke helt, jeg

VG-kommentator Knut Espen Svegaarden mener at andre omgang mot Slovenia er den beste under Ståle Solbakken.

På den ene siden hadde ikke Slovenia tapt en kamp i ordinær tid siden 1–2-tapet i København – en ubeseiret rekke på 12 kamper.

De spilte tre uavgjortkamper i EM-gruppespillet og røk ut i straffesparkkonkurransen mot Portugal.

På den annen side var det få seirer i den rekken, få av kampene var på bortebane og de er i tillegg rangert som nummer 51 på FIFA-rankingen.

– Jeg vet ikke om jeg har kjent på så mye hype, ler Ståle Solbakken på spørsmål fra VG.

 «Du må være langt unna laget når du har tid til å være her som ekspert for NRK» var meldingen fra Ståle Solbakken til Viking-spiller Kristoffer Løkberg. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Interessen rundt Norge er i hvert fall stor. VG var til stede på flyplassen i Linz da landslaget ankom lørdag ettermiddag.

Skuffede, unge autografjegere måtte innse at de norske stjernene gikk rett i bussen de få meterne fra flytrappen, før de ble transportert direkte fra rullebanen til spillerhotellet.

– Man er liksom på hotellet, i analyserommet eller på treningsbanen. Man spiser litt og slapper av med en bok, så det har ikke vært så mye «hype» på rommet mitt i hvert fall, sier Solbakken med et smil.

Read Entire Article