Angriper Israel med stort antall droner

1 month ago 30



Hizbollah:

Israelske fly har angrepet mål i Libanon. Hizbollah har iverksatt et droneangrep mot Israel.

Publisert 25.08.2024 05:36 Sist oppdatert 13 minutter siden

Søndag morgen opplyser Hizbollah atbevegelsen angriper Israel med et stort antall droner som svar på drapet på en av deres kommandanter i Beirut i forrige måned.

Meldingen kommer etter at Israel satte i verk luftangrep mot Hizbollah-mål i Libanon tidlig søndag.

– Vi kan se at Hizbollah forbereder seg på å sette i gang et omfattende angrep mot Israel, mens de sette sivile libanesere i fare, uttaler admiral Daniel Hagari, talsperson for det israelske militæret.

Den israelske forsvarsministeren Yoav Galland har erklært unntakstilstand i landet de neste 48 timene.

Ventet reaksjon

Etter de israelske angrepene mot Teheran og Beirut forrige uke, har en reaksjon fra Iran og Hizbollah vært både ventet og varslet. 

Angrepene tok livet av Hamas-leder Ismail Haniyeh, og Hizbollah-lederens «høyre hånd», Fuad Shukr.

På Telegram skriver Hizbollah at det vil ta tid å fullføre reaksjonen på drapet på deres kommandant, og at de retter angrepene mot spesialmilitære mål.

«Selvforsvarsangrep»

Det israelske militæret opplyser at det gjennomfører et «selvforsvarsangrep» mot Hizbollah-mål i Libanon og ber innbyggere nær disse om å «dra umiddelbart».

Meldingen kommer tidlig søndag morgen lokal tid. Flyalarmen har gått i det nordlige Israel.

– Vi kan se at Hizbollah forbereder seg på å sette i gang et omfattende angrep mot Israel, mens de sette sivile libanesere i fare, uttaler admiral Daniel Hagari, talsperson for det israelske militæret.

– I selvforsvar for å fjerne disse truslene, angriper det israelske militæret mål i Libanon, fra hvor Hizbollah planla å angripe israelske sivile, fortsetter talspersonen.

Det er ikke lagt fram ytterligere detaljer om etterretningsinformasjonen som han viser til.

– Vi ber sivile som er i områdene hvor Hizbollah opererer, om å komme seg unna umiddelbart for sin egen sikkerhet, sier Hagari.

I sosiale medier verserer det bilder som later til å vise angrep mot Sør-Libanon.

Flytrafikken stanset

Ben Gurion-flyplassen utenfor Tel Aviv har søndag morgen omdirigert fly som skulle lande der, og flygningene som skulle ha gått derfra, er inntil videre satt på vent.

Minst to fly fra det nasjonale selskapet El Al endret retning sørover etter kunngjøringen.

Det har den siste tiden vært frykt for at krigen mellom Israel og Hamas på Gazastripen skal eskalere til en regional konflikt, etter at Israel tok livet av en høytstående Hamas-leder i et luftangrep og at landet mistenkes å stå bak drapet på Hamas-leder Ismail Haniyeh i Iran.

Read Entire Article