Al Jazeera: Israel har stormet kanalens kontor på Vestbredden

2 hours ago 6



De ansatte har fått beskjed om å evakuere og la alt utstyr bli igjen, ifølge kanalen.

Den arabiske nyhetskanalen skriver videre at bygningen ble stormet av maskerte soldater tidlig søndag.

Al Jazeera-journalist Walid al-Omari skal ha fått overrakt en ordre om å stenge kontoret i 45 dager. Det skal ikke ha blitt gitt noen begrunnelse for hvorfor kontoret må stenge.

Ifølge nyhetsbyrået Reuters beordrer Israel stenging i 45 dager.

I mai i år tok israelsk politi seg inn på Al Jazeeras kontor i Øst-Jerusalem. Det skjedde få timer etter at nyhetskanalen ble forbudt i Israel.

Har journalister i Gaza

Al Jazeera er ett av få medier som fortsatt har egne journalister og fotografer inne på Gazastripen, og som får dokumentert det som skjer i krigen mellom Israel og Hamas.

Flere av kanalens medarbeidere er blitt drept og såret i de israelske angrepene.

Israel har lenge anklaget Al Jazeera for å være ensidig og partisk, og det har i årenes løp vært flere forslag om å forby nyhetskanalen, som har en arabisk og engelskspråklig utgave.

Nyhetskanalen eies av staten Qatar. I Qatar bor også Hamas' eksilledelse, og landet har flere ganger meglet når det har vært konflikter mellom Israel og Hamas.

Mennesker drept siden 7. oktober 2023

Sist oppdatert: 22.9.24

Kilder: Hamas-kontrollerte helsemyndigheter i Gaza / FNs kontor for koordinering av humanitær innsats (OCHA) / Israelske myndigheter

Forbehold: Tall fra Hamas-kontrollerte helsemyndigheter i Gaza skiller ikke mellom sivile og stridende, og kan periodevis være forsinket. Tallene fra israelske myndigheter viser at rundt 1200 sivile og soldater ble drept i forbindelse med Hamas-angrepet på Israel 7. oktober 2023. 342 israelske soldater har blitt drept siden 27. oktober 2023. Ingen av tallene er bekreftet av uavhengige kilder. De palestinske tallene oppdateres daglig. Tall fra Israel oppdateres minst to ganger i uken.

Publisert 22.09.2024, kl. 02.59 Oppdatert 22.09.2024, kl. 03.19

Read Entire Article