Advarte kongefamilien mot Fayed

2 hours ago 2



 MATT DUNHAM / AP / NTB Foto: MATT DUNHAM / AP / NTB

En tidligere sikkerhetssjef sier han advarte den britiske kongefamilien og uttrykte bekymring før prinsesse Diana dro på ferie med Mohamed Al Fayed.

søndag 22. september kl. 02:43

Han var tidligere eier av Harrods, og døde i fjor i en alder av 94 år. Denne uken ble det kjent at 37 kvinner hevder Fayed har utsatt dem for seksuelle overgrep.

Nå forteller den tidligere sjefen for kongelig sikkerhet, Dai Davies til Sky News, at han advarte det britiske kongehuset om Mohamed Al Fayeds rykte før prinsesse Diana tok med seg sønnene på ferie med forretningsmannen i 1997.

Les også: Tidligere Harrods-sjef anklaget for flere voldtekter av ansatte

– Dette var en mann jeg ville vært bekymret for om en slektning av meg dro på ferie med, for ikke å snakke om hvis det var den fremtidige kongen og broren hans og moren deres, prinsesse Diana, sier Davies til Sky News.

 Lionel Cironneau / AP / NTBFoto: Lionel Cironneau / AP / NTB

Davies forteller at han var sjokkert da Diana dro på ferie med Al Fayed og kona hans til St. Tropez i juli 1997. Han sier han var klar over noen av anklagene mot Al Fayed allerede den gang.

«Var klar over det»

– Jeg benyttet anledningen til å informere kongefamilien, sier Davies, som hevder han fikk beskjed om at «Hennes Majestet er klar over det».

Sønnen til Mohamed al Fayed, filmskaperen Dodi Fayed, var kjæreste med Storbritannias tidligere prinsesse Diana. De to omkom i en bilulykke i Paris i august 1997.

Uttalelsene kommer etter at advokater som representerer 37 påståtte ofre for seksuelle overgrep tidligere denne uken beskrev Al Fayed som et monster.

Kvinnene hevder han voldtok og seksuelt misbrukte dem, mens de jobbet i det luksuriøse varemagasinet Harrods, som Al Fayed eide fra 1985 til 2010.

 SHAUN CURRY / AFP / NTBFoto: SHAUN CURRY / AFP / NTB

Fulham FC, en fotballklubb som var eid av Fayed fra 1997 til 2013, har uttalt at de er dypt bekymret over de mange foruroligende anklagene om seksuelle overgrep mot forretningsmannen som nå er kommet frem.

Premier League-klubben sa også at den er i ferd med å finne ut om noen i klubben er eller har vært berørt av denne påståtte oppførselen.

Beskyttet kvinnelige spillere

Nordmannen Gaute Haugenes, ledet klubbens kvinnelag mellom 2001 og 2003.

Til BBC har han fortalt at ekstra forholdsregler ble tatt for å beskytte kvinnelige spillere mot Fayed.

– Vi visste at han likte unge, blonde jenter. Så vi sørget bare for at situasjoner ikke kunne oppstå. Vi beskyttet spillerne, sa Haugenes.

En tidligere ansatt ved Harrods fortalte Sky News at hun ble kalt til Fayeds leilighet da hun begynte å jobbe i varehuset som 19-åring.

Hun ble fortalt at møtet var en «jobbvurdering» før hun forteller at døren ble låst bak henne.

– Jeg så soveromsdøren hans delvis åpen – det var sexleketøy synlig, sa hun.

Hun ble vettskremt og satte seg ytterst på sofaen, men sier at Fayed skal ha presset seg på henne.

Les også: Førstemann på stedet for prinsesse Dianas dødskrasj: – Skjønte ikke hvem hun var

Advokater er nå involvert i et sivilt krav mot Harrods, med påstandom at de ikke skal ha tilbudt et sikkert arbeidssystem for sine ansatte. De uttalte at de vil å søke rettferdighet for ofrene for det de beskriver som et omfattende nett av misbruk.

Dokumentarfilmen og podkasten «Al-Fayed: Predator at Harrods» samlet bevis for at Harrods, under Fayeds eierskap, ikke bare unnlot å gripe inn, men bidro til å dekke over overgrepsanklagene.

Harrods' nåværende eiere sier at de er «fullstendig forferdet» over anklagene, og at ofrene har blitt sviktet – noe butikken ba om unnskyldning for.

Read Entire Article