«Advarer» brudeparet: – Det er et lite gjenferd som går igjen her

1 month ago 31



Prinsessen og sjamanen risikerer å støte på et gjenferd i gangene på hotellet til førfesten, ifølge hotelldirektøren.

 Kristian Haug Hansen / TV 2
KLAR FOR STORINNRYKK: Hotelldirektør André Klevberg på 1904 i Ålesund gleder seg til å være vertskap for brudefølget til prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett. Foto: Kristian Haug Hansen / TV 2

Publisert 27.08.2024 20:15

– Det er hektisk, for vi har lyst til å fremstå på vårt beste, sier hotelldirektør André Klevberg. 

Han har funnet en luke i timeplanen for å ta imot TV 2. Onsdag ankommer brudeparet og de første gjestene. Og torsdag har prinsesse Märtha Louise og Durek Verett invitert til «meet and greet» i ærverdige Hotel 1904, som er det eldste hotellet i Ålesund. 

– Dette er kjempespennende og kjekt. Vi har visst det en god stund, men har holdt på hemmeligheten så godt det har latt seg gjøre. Nå kribler det litt i magen. Dette er noe utenom det vanlige, selv om vi er godt vant med å håndtere gjester i det daglige. Nå kommer det tilreisende fra fjern og nær, og de skal få godt rom og gode opplevelser. Som alltid, så er det dét dette handler om, sier Klevberg. 

 Kristian Haug Hansen / TV 2
STASELIG: Hotel 1904 har vært stengt siden mandag for andre gjester for å gjøre alt klart til storinnrykk. Foto: Kristian Haug Hansen / TV 2

Rojale rykter

Mens han geleider oss gjennom lokalene der festen skal foregå, så er det stor aktivitet. Det vaskes, pusses, flikkes og males overalt.

Brorparten av gjestene skal bo på nabohotellet Scandic Parken, mens ryktene sier at de inviterte med rojal rang blir innlosjert på 1904. 

Her har det vært hotelldrift siden 1905 - og de er vant til å traktere kongelige. Både kong Haakon og daværende kronprins Olav har signert gjesteboken. I tillegg er det ikke mange årene siden dronning Sonja overnattet her. Hun har til og med et rom oppkalt etter seg, som er utsmykket med hennes egne kunstverk. 

Men som i alle gamle hotell, spøker det også her – angivelig.

– Hotellet har en ånd som vi er med og vekker litt til liv. Også er det naturligvis et lite gjenferd som går igjen. Folk mener det er den gamle hotelldirektøren. Men her er masse hendelser som gir historien et ubevisst særpreg. Folk merker det. Her er det en god aura, hevder han.

Klevberg påpeker at han selv ikke har sett den tidligere direktøren, men forteller om ansatte som hevder å ha sett ham iført sin flotteste dress.

Gjester med «spesialkompetanse»

Da er det godt at det selverklærte mediumet Lilli Bendriss - kjent fra Åndenes makt - er blant de inviterte. Hun kan «kunsten» med å drive ut gamle gjenferd.

– Hehe. Her er nok av tilreisende som kan mene noe om det. Vi får se om festen gir anledning til å få ting verifisert, sier Klevberg med et smil. 

Dette vet vi om prinsessebryllupet

Hotellet preges av gammel eleganse ispedd moderne element. Direktøren forteller om lun, nordisk atmosfære, kombinert med jugendstilen som Ålesund er kjent for. Stolt viser Klevberg - som tok over hotellet for seks år siden og siden da har gjennomført en omfattende oppussing - frem områdene der gjestene skal mingle på torsdagens fest. 

– Vi skal ha en god fest, utover det så vet heller ikke jeg så mye. Det er et program som brudeparet står for selv, naturligvis, så skal vi være vertskap. 

– Hvordan passer «sexy and cool» inn her?

– Jeg har ikke hørt den betegnelsen, men ryktene sier at det står på noen invitasjoner. Vi skal møte opp, og så får vi la andre ha den rollen. 

 Kristian Haug Hansen / TV 2
JUGENDSTIL: Hotel 1904 har 72 rom, alle med unik utforming. Torsdag skal gjestene mingle i disse omgivelsene. Foto: Kristian Haug Hansen / TV 2

Hemmelighetsfull

Han er hemmelighetsfull når det kommer til detaljer.

– Skal de rojale bo her?

– Det har jeg ingen kommentar til. Vi får se, svarer han så diskré som en hotelldirektør skal være. 

Onsdag bekreftet det svenske kongehuset at kronprinsesse Victoria, prins Carl Philip og deres ektefeller kommer til bryllupet. Det norske kongeparet reiser direkte til Geiranger, der vielsen er på lørdag. 

Kronprins Haakon, kronprinsesse Mette-Marit, prinsesse Ingrid Alexandra og prins Sverre Magnus ankommer etter planen Ålesund torsdag. 

André Klevberg kan imidlertid røpe at prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett har vært på besøk. 

– De har vært her. Det var de som fant oss. Dette er ikke noe vi har forsøkt å selge inn, noe vi heller ikke er i posisjon til. Så håper vi at det svarer til forventningene. Vi gleder oss i hvert fall, sier Klevberg. 

 Kristian Haug Hansen / TV 2
INNE OG UTE: Green Garden er et hotellet eget spisested og åpent for publikum til vanlig. Torsdag vil deler av festen foregå utendørs i den store bakgården. Foto: Kristian Haug Hansen / TV 2
Read Entire Article