Yazidi-kvinne reddet fra Gaza etter ti år i fangenskap

2 days ago 5


21-åring kidnappet av IS som barn er endelig fri.

fredag 4. oktober kl. 04:40

En 21 år gammel yazidi-kvinne som ble kidnappet av IS-terrorister i Irak for over ti år siden, er nå reddet ut av Gaza i en operasjon ledet av USA.

Ifølge The Guardian var også Israel, Jordan og Irak involvert i redningsaksjonen denne uken. Kvinnen, som er identifisert som Fawzia Sido, ble bortført av IS da hun var bare 11 år gammel.

– Fawzia ble kidnappet av IS fra Irak og brakt til Gaza da hun bare var 11 år gammel. Hun er endelig blitt reddet av israelske sikkerhetsstyrker, skriver David Saranga ved Israels utenriksdepartement på X.

Silwan Sinjaree, stabssjef for Iraks utenriksminister, sier at frigjøringen kom etter over fire måneders innsats og flere mislykkede forsøk på grunn av den vanskelige sikkerhetssituasjonen i Gaza.

Ifølge amerikanske myndigheter skal Fawzia ha blitt solgt og menneskehandlet til Gaza etter kidnappingen. Hun skal ha klart å rømme etter at fangevokteren hennes nylig ble drept, trolig i et israelsk angrep.

– Den fysiske tilstanden hennes er god, men hun er traumatisert, sier Sinjaree.

Yazidiene er en religiøs minoritet som ble utsatt for folkemord av IS i 2014. Over 5000 yazidier ble drept og tusenvis kidnappet. Rundt 2600 yazidier er fortsatt savnet, ifølge irakiske myndigheter.

Read Entire Article