Wirecard-topper dømt til å betale milliarderstatning

1 month ago 11


Tre tidligere Wirecard-direktører er dømt til å betale over halvannen milliard kroner til konkursboet etter det fallerte tyske betalingtjenesteselskapet.

Tidligere Wirecard-sjef Markus Braun. Foto: Peter Kneffel / AP / NTB

Publisert: Publisert:

Nå nettopp

Tidligere Wirecard-sjef Markus Braun og to andre direktører er dømt til å betale 140 millioner euro, over 1,65 milliarder kroner, pluss renter i erstatning til Wirecards konkursbo for å ha misligholdt sine profesjonelle forpliktelser, melder Financial Times torsdag.

I et sivilt søksmål anlagt av bobestyrer Michael Jaffé, holdes Braun og tidligere finansdirektør Alexander von Knoop og tidligere produktdirektør Susanne Steidl personlig til ansvar for Wirecards tap på usikrede lån til bedragerske forretningspartnere i Asia, fremgår det.

Wirecard gikk dundrende konkurs i 2020 etter å ha meldt om at 1,9 milliarder euro, rundt 20 milliarder kroner på tidspunktet, hadde forsvunnet fra regnskapene.

Eksisterte ikke

Først viste selskapet til at de forsvunne milliardene var plassert i de to filippinske bankene BDO Unibank og Bank of the Phillipine Islands, men bankene avviste at de hadde Wirecard som kunde.

Deretter meldte Wirecard at pengene sannsynligvis ikke eksisterte.

Braun har vært i politiets varetekt i over tre år og står overfor en omfattende strafferettslig rettssak.

Nekter straffskyld

I den pågående rettssaken i München står Braun, viseøkonomisjef Stephan von Erffa og Wirecards representant i Asia, Oliver Bellenhaus, anklaget for bedrageri og for forfalskning av regnskaper.

Braun nekter straffskyld.

Von Knoop og Steidl har ikke blitt arrestert, men ble begge tiltalt for illojalitet i forrige måned, ifølge FT.

Les også

Byggefirma konkurs – 44 mister jobben

Les også

Mistenker over ti lovbrudd rundt Heimstaden-investering

Read Entire Article