Wall Street venter på rentefasiten

3 weeks ago 9


Amerikanske børser ligger nokså flatt før rentebeslutningen onsdag kveld. De fleste venter at renten vil bli kuttet, men det er uenighet om hvor mye.

Dette er New York-børsen. Foto: SPENCER PLATT / AFP / NTB

Publisert: Publisert:

Nå nettopp

Saken oppdateres gjennom handelsdagen.

Rentebeslutningen blir sentralt for børsdagen onsdag.

– Jeg håper de kutter renten med 0,5 prosentpoeng, men forventer at de bare kutter med 0,25 prosentpoeng, sier sjeføkonom Mark Zandi i Moody’s Analytics til CNBC før kveldens møte.

Han mener at banken har oppnådd mandatet om full sysselsetting, og at inflasjonen er tilbake rundt målet, og at det ikke er i tråd med en rente på rundt 5,5 prosent.

– Jeg tror de har behov for å normalisere rentene raskt, og har mye rom til å gjøre det, sier Zandi.

Slik ser det ut på Wall Street kort tid etter åpning onsdag:

  • Nasdaq: opp 0,16 prosent
  • S&P500: opp 0,02 prosent
  • Dow Jones: ned 0,12 prosent

Tirsdag endte de tre store indeksene i USA relativt flatt.

Les også

Klart for rentethriller i USA: – Fed bør slå til

Venter på rentekutt

Den siste tiden har renten blitt kuttet to ganger i både Sverige og i euroområdet. Nå venter markedene på at USA skal følge etter, med sitt første kutt på fire år.

Mens analytikerne ifølge Bloomberg venter kutt på 0,25 prosentpoeng, tror markedet på et dobbelt så stort kutt på 0,5 prosentpoeng, ifølge CME Groups renteverktøy Fedwatch.

– Jeg tror det er greit å omtale det som en «close call». Det er ganske tydelig at det er sprik i feltet denne gangen, sa valuta- og rentestrateg Nils Kristian Knudsen i Handelsbanken til E24 tirsdag.

Flere demokratiske senatorer ba denne uken sentralbanken kutte med hele 0,75 prosentpoeng, av frykt for et svakt arbeidsmarked.

Olav Chen i Storebrand frykter konsekvensene for kronen hvis det faktisk skulle bli nedgangstider i amerikansk økonomi.

– Da vil kronen falle enda mer. Hva vil Norges Bank gjøre i en slik situasjon? Jo, de må faktisk – alt annet likt – heve renten for å stabilisere kronen.

Les også

Demokrater ber om «trippelkutt» i USA

Read Entire Article