Wall Street åpner med bred oppgang

1 month ago 7


Wall Street slår tilbake etter grusom uke

Foto: Peter Morgan / AP / NTB

Publisert: Publisert:

Nå nettopp

Slik åpnet de toneangivende indeksene på Wall Street mandag:

  • Dow Jones er opp 0,46 prosent
  • Tek-tunge Nasdaq er opp 1,15 prosent
  • Den brede S&P-indeksen er 0,86 prosent

Forrige uke endte med bred nedgang på aksjemarkedene i New York. Både S&P-indeksen og Nasdaq-indeksen gjorde det dårligere enn på lenge.

Fredag ettermiddag norsk tid kom arbeidsmarkedstallene fra USA som viste at det ble skapt færre jobber utenfor landbruket enn antatt av ekspertene på forhånd.

Samtidig var arbeidsledigheten ikke like dårlig som flere hadde fryktet.

– Jeg tror nok man håpet på en klar bekreftelse på at resesjonsfrykten var overdrevet. Det er ikke noe som tyder på resesjon i rapporten, men rapporten var heller ikke sterk, sa sjefstrateg Erik Bruce i Nordea Markets etter at markedene hadde begynt å falle fredag kveld.

Heller mot enkelt kutt

Tallene var viktig for aksjemarkedene fordi de er blant de siste nøkkeltallene sentralbanken tar med seg inn i det kommende rentemøtet.

Markedet har lenge vært splittet i hvorvidt det vil komme et enkelt eller dobbelt rentekutt senere i måneden.

Sentralbanken står overfor et dilemma: Skal de starte med gradvise rentekutt, eller skal de ta et kraftig kutt med en gang? Frykten for resesjon er også tilbake, og investorer følger nøye med på økonomiske data for å finne hint om den videre rentebanen.

Et renteverktøy fra CME Group, som tar utgangspunkt i markedsrenter, beregner en sjanse på 75 prosent for et enkelt rentekutt og 25 prosent sjanse for et dobbelt kutt.

Read Entire Article