Uriah Heep med avskjedsturné: – Ingen av oss blir yngre

1 week ago 6


 HELLE ARENSBAK / EPA / NTBBandet på scenen under en festival i Danmark i sommer. Foto: HELLE ARENSBAK / EPA / NTB

Det legendariske britiske rockebandet tar farvel med fansen på en siste verdensturné.

tirsdag 24. september kl. 14:50

Etter over et halvt århundre på veien har Uriah Heep bestemt seg for å gi seg mens leken er god. Det klassiske rockebandet annonserer nå sin siste turné, melder musikkavisen NME.

– Hvem skulle trodd at det neste år er 55 år siden bandet startet? Og jeg vet at mange av dere har vært med oss siden begynnelsen. Vel, ingen av oss blir yngre, så dessverre har vi tatt beslutningen om å trappe ned turnévirksomheten fra neste år, sier gitarist Mick Box (77) i en uttalelse.

 HELLE ARENSBAK / AFP / NTBMick Box på scenen i juni 2024. Foto: HELLE ARENSBAK / AFP / NTB

Avskjedsturneen har fått det passende navnet «The Magician's Farewell» og starter i februar neste år.

Les også: Ken Hensley i Uriah Heep er død

Foreløpig er det annonsert syv konserter i Storbritannia, men bandet lover at dette blir starten på en verdensomspennende turné.

Box er det eneste gjenværende medlemmet fra bandets storhetstid på begynnelsen av 1970-tallet. Han legger til at bandet vil fortsette å spille konserter i begrenset omfang etter 2025, men at det da vil dreie seg om enkeltstående festivalopptredener.

Les også: Tidligere Uriah Heep-vokalist død

Uriah Heep ble dannet i London i 1969 og har gjennom sin 55 år lange karriere vært et av de mest innflytelsesrike bandene innen hard rock og progressiv rock. Nå ser det altså ut til at eventyret går mot slutten for de aldrende rockeføttene.

Read Entire Article