Trump skal få økt sikkerhet

3 weeks ago 10


 SCOTT OLSON / AFP / NTB Foto: SCOTT OLSON / AFP / NTB

Donald Trump har fått beskjed om at sikkerhetsopplegget rundt ham må styrkes dersom han ønsker å fortsette å spille golf i samme utstrekning som han gjør i dag.

onsdag 18. september kl. 04:03

Meldingen ble gitt til Trump i et privat møte med fungerende direktør for Secret Service, Ronald Rowe, skriver avisen The New York Times.

Møtet fant sted mandag, dagen etter at Secret Service avverget det som kan ha vært et attentatforsøk mot Trump på en golfbane i Florida.

Ifølge avisen skal Rowe ha forklart Trump at golfbanen på Joint Base Andrews i Maryland er enklere å sikre fordi den er en militærbase.

Hendelsen i Florida er det andre mulige attentatet mot Trump på under to måneder, og har ført til spørsmål om sikkerhetsopplegget rundt den tidligere presidenten er godt nok.

 CHANDAN KHANNA / AFP / NTBFBI agenter på Trump International Golf Club i West Palm Beach, Florida Foto: CHANDAN KHANNA / AFP / NTB

– Tidligere president Trump får det høyeste sikkerhetsnivået som Secret Service kan tilby, og vi vil fortsette å evaluere og justere våre spesifikke beskyttelsestiltak og metodikk basert på hvert sted og hver situasjon, sier talsperson for Secret Service, Melissa McKenzie, i en uttalelse.

Trump selv sier til Fox News at han har bedt om mer sikkerhet, og at han har fått beskjed om at det vil bli gitt.

– Jeg tror vi får det nå. Noen fortalte meg at de vil stille med flere folk nå, sier Trump i et telefonintervju med programleder Sean Hannity.

Ifølge sheriffen i West Palm Beach, Ric Bradshaw, var ikke sikkerhetsopplegget rundt Trump like strengt som for en sittende president.

Publisert: 18.09.24 kl. 04:03

Relaterte emner

Read Entire Article