Mens debatten raser om manglende vinnermentalitet hos norske spillere, får Alexander Sørloth lære av en av de aller beste.
fredag 6. september kl. 10:31Kortversjonen
- Alexander Sørloth om debatten rundt norsk vinnermentalitet og sin overgang til Atletico Madrid.
- Han kaller overgangen til Atletico Madrid en drøm som går i oppfyllelse.
- Sørloth roser Diego Simeone for å skape en vinnerkultur i klubben.
- Jørgen Strand Larsen sier norsk fotball har litt å gå på når det kommer til vinnerkultur.
– Det er ikke bare han, men hele klubben. Du kjenner med en gang du kommer dit at det er en vinnermentalitet der.
Stjernespissen er på plass i Oslo for landslagssamling etter drømmeovergangen til Atletico Madrid.
Sørloth kaller det en drøm som går i oppfyllelse. En klubb han hadde sett seg ut siden han kom til Spania.
En klubb som de siste 14 årene har blitt ledet av Diego Simeone. Gjennom sine år har argentineren skapt en utrolig vinnerkultur i lillebror-klubben i Madrid.
Etter at tre norske lag i forrige uke tapte sine playoffkamper til Europa og med et norsk landslag som har tapt flere avgjørende kamper de siste årene, har debatten gått om hvorvidt norske fotballspillere har den samme mentaliteten.
– Det står ofte på veggene at man skal lide. Det er det det handler om. At man kan være presset i 70–80 minutter og ikke spiller den beste kampe, slik vi gjorde mot Bilbao før pausen nå. Til slutt så vinner vi 1–0. Det er det viktigste, sier Sørloth.
Han beskriver en veldig aktiv leder i Diego Simeone.
– Han kjører alt på feltet. Det er veldig sjelden du ser med en sånn størrelse på klubben. Til og med dødballene har han ansvar for. Han er en motivator av høy klasse og jeg gleder meg til talene hans før kamp, sier Sørloth.
Erling Moe, Molde-trener, gikk tidligere i uken ut og avskrev debatten om vinnervilje, kynisme og mentalitet.
De siste årene har Norge fått opp en rekke sentrale spillere i store, europeiske klubber. Likevel har landslaget slitt med å være best når det gjelder.
– Jeg tror nok det er en kultur som blir bygd opp litt over tid. Jeg er helt enig i at vi og norske lag burde vært mer kyniske i visse kamper. Samtidig er det marginer. Vi glemmer litt hvor vi er. Det har blitt enda vanskeligere å kvalifisere seg til Champions League, men Bodø/Glimt er veldig nærme. Molde var nære for noen år siden, sier Sørloth.
Han eksemplifiserer med Rosenborg som i mange år forsøkte å komme seg inn i det gjeve selskap, før det til slutt gikk. Det handler om å bryte den barrieren, tror Sørloth.
Hans spisskonkurrent på landslaget, Jørgen Strand Larsen, har nettopp byttet ut Spania med Premier League og Wolverhampton.
– Det er jo noe Norge har litt å gå på, sier Strand Larsen til VG angående vinnermentalitet og kynisme.
– Jeg tror vi alle har det i oss, men det er ikke alltid vi har klart å få det beste ut av det med tanke på å få Norge til å bli et litt sånn jævlig lag som ikke skal tape en eneste kamp. Det har vi slitt litt med, men vi jobber med det og det kommer til å komme, sier Strand Larsen.
Landslagssjef Ståle Solbakken påpeker også at Glimt og Molde er i Europa regelmessig.
– Det er veldig lett å si at det er kynisme. Alt det der vil dukke opp. Hva som er fasit er veldig vanskelig å si, mener Solbakken.