Nordea-forvalter Robert Næss takket ja til bud på havvind-rederi.
Publisert: Publisert:
Nå nettopp
Kortversjonen
- Nordea-forvalter Robert Næss takket ja til bud fra aksjonærgruppe, inkludert John Fredriksen, som ønsker å ta Edda Wind av børs.
- Budet på 23 kroner per aksje er 33 prosent høyere enn mandagens sluttkurs, og verdsetter selskapet til nær tre milliarder kroner.
- Næss mener det er lettere å ekspandere når selskapet er privat, på grunn av lav prising på børsen.
- Budgiverne peker på eierskapenes konsentrasjon som et hinder for handel i aksjen og videre vekst.
Oppsummeringen er laget av AI-verktøyet ChatGPT og kvalitetssikret av E24s journalister
Robert Næss, investeringsdirektør i Nordea, kaller kurspremien for hyggelig.
– Det er fortsatt ingen høy pris. De kjøper aksjen for under bokført verdi, men sentimentet har vært litt svakt innen offshore vindkraft, sier Næss til E24.
Næss peker på at Fredriksen & co vil ta selskapet av børs.
– Jeg tror de vil ekspandere videre, og da er det et problem at selskapet er på børs med lave multipler. Aksjen har en prising på 0,5-0,6 ganger bokført verdi. Det er lettere å få til «dealer» når de eier den privat, sier Næss.
Les på E24+
Passiv inntekt: Triksene som gjør at du tjener penger mens du sover
Vi kjøpe Edda Wind av børs
John Fredriksen-selskapet Geveran Trading, Wilhelmsen New Energy og EPS Ventures Ltd, som er store aksjonærer i Edda Wind, varslet tirsdag et bud på alle aksjene.
De vil by 23 kroner per aksje, noe som er 33 prosent høyere enn mandagens sluttkurs på 17,3 kroner. Budet verdsetter Edda Wind til nær tre milliarder kroner.
Budgiverne har allerede avtalt å kjøpe 2,77 millioner aksjer fra fond forvaltet av Nordea, noe som gjør at de vil kontrollere nær 109 millioner aksjer, tilsvarende 84,3 prosent av alle aksjene.
Planen er å ta selskapet av børs.
Aksjen stiger 31 prosent til 22,7 kroner, tett på budprisen, etter nyheten. Før dagens oppgang hadde imidlertid kursen falt 22 prosent det siste året.
Peker på børsutfordringer
Budgiverne skriver i en børsmelding at bakgrunnen for tilbudet er en strategisk gjennomgang av mulighetene til videre vekst for Edda Wind.
Et betydelig hinder for Edda Wind som et børsnoterte selskap, har vært at eierskapet er samlet på noen får store aksjonærer som gir lite handel i aksjen, påpeker storaksjonærene.
De skriver videre at det vil være utfordrende å investere videre og skalere selskapet i en situasjon der det er børsnotert.