SAS dobler fra Oslo til New York

3 weeks ago 10


Langdistanse står på programmet når SAS lanserer de første nye rutene etter overgangen til Skyteam.

Foto: Annika Byrde / NTB

Publisert: Publisert:

Nå nettopp

Flyselskapet har våknet til liv etter den amerikanske konkursprosessen, og er tirsdag ute med en rekke nyheter. Tidligere ble det kjent at selskapet har inngått en avtale på det svenske innenriksmarkedet med Per G. Braathens BRA.

Nå varsler selskapet at det fra 30. mars vil fly direkte fra Oslo til New York-flyplassen John F. Kennedy Airport (JFK).

Den nye ruten vil flys daglig, og kommer i tillegg til ruten selskapet allerede drifter Newark-flyplassen ved den amerikanske storbyen. Det bekrefter pressesjef Øystein Schmidt til E24.

Les på E24+

Slik bruker du bonuspoengene: Dette må du ikke finne på, sier ekspert

SAS har tradisjonelt fløyet mellom Skandinavia og Newark, men begynte i fjor å fly også til JFK fra København. Opptrappingen til JFK kommer etter at SAS ved inngangen til september byttet allianse fra Star Alliance til Skyteam. Den nye amerikanske SAS-partneren Delta Airlines har sin base for flyvninger fra New York på JFK-flyplassen.

– For våre reisende betyr dette flere alternativer til New York, og ikke minst et perfekt utgangspunkt for videre reiser i USA via våre SkyTeam-partnere, sier sjef for SAS Norge, Kjetil Håbjørg til TV 2, som først omtalte rutenyheten.

Samtidig med den norske rutenyheten, kommer SAS også med en ny destinasjon i rutenettet.

Fra 21. mai neste år vil selskapet fly fra København til Seattle fem ganger ukentlig. Denne ruten er dermed det nyeste tilskuddet til SAS’ sommerprogram.

Read Entire Article