Politiet: Håper å avhøre shippingtopp som er siktet for snikfilming denne uken

1 month ago 10


Politiet håper å kunne få gjennomført et første avhør av shippingtoppen, som er siktet for snikfilming under Arendalsuka, denne uken.

Publisert: Publisert:

For mindre enn 10 minutter siden

Saken oppdateres...

Det opplyser Agder politidistrikt i en uttalelse mandag formiddag.

– Det er foreløpig ikke avtalt tid og sted for avhør av den siktede, men vi håper å kunne få gjennomført et avhør i løpet av denne uken. Hvor avhøret skal skje vil ikke bli opplyst, uttaler politiadvokat Geir Magne Søfteland i Agder politidistrikt.

Politiet bekrefter at de har foretatt ransaking hjemme hos siktede, samt på hans arbeidsplass.

– Det er gjort beslag i saken og de tekniske undersøkelsene knyttet til disse pågår uten at jeg ønsker å gå konkret inn på hva politiet har beslaglagt, skriver Søfteland i uttalelsen.

Politiet skriver videre at det er for tidlig å si noe om omfanget av saken, og at dette er noe etterforskningen forhåpentligvis vil gi svar på.

Mannen er siktet av Agder politidistrikt for seksuelt krenkende eller annen uanstendig adferd etter straffelovens paragraf 298. Ifølge siktelsen skal han ha filmet flere fornærmede i baderom og dusj over tre dager, har VG fått opplyst.

Mannen skal ha delt leilighet med én politiker, to kvinnelige kolleger og en journalist i Dagens Næringsliv under Arendalsuka tidligere i august. Alle i leiligheten trolig få status som fornærmet, ifølge VG.

Det var NRK som omtalte siktelsen først.

Den siktede mannen har nylig sagt opp sin lederstilling i Maritimt forum, ifølge stiftelsens styreleder Even Aas.

Maritimt forum har kontorer i Oslo sentrum, som stiftelsen deler med Rederiforbundet.

Hverken Aas i Maritimt forum eller Rederiforbundets direktør Knut Arild Hareide ønsker å kommentere opplysningene om ransaking.

Read Entire Article