Petter Olsen slått personlig konkurs

3 weeks ago 10


Kravene mot Olsen er på 778 millioner kroner.

Foto: Terje Pedersen / NTB

Publisert: Publisert:

Nå nettopp

Saken oppdateres.

Petter Olsen har vært i økonomisk uføre i flere år, og privatøkonomien hans har vært under rekonstruksjon.

Nå er Olsen slått personlig konkurs, melder Dagens Næringsliv.

Bostyrer Leif Petter Madsen bekrefter til E24 at Oslo tingrett onsdag ikke godkjente stemmgivingen for rekonstruksjonsløsningen som ble foreslått.

Kravene mot Petter Olsen er totalt på 778 millioner kroner, viser kjennelsen fra tingretten.

Skatteetaten gikk mot forslag

– Skatteetaten mente å ha flertall i stemmegivningen grunnet et varslet, men ikke endelig fastlagt krav, og har fått Oslo tingretts tilslutning til dette. Dette er noe mine kreditorer og jeg kunne vært foruten. Dette gir en dårligere økonomisk løsning for alle andre enn Skatteetaten, sier Olsen til DN.

E24 har forsøkt å få komme i kontakt med Olsen, uten å få svar.

Ifølge kjennelsen var Skatteetaten eneste kreditor som var mot forslaget om rekonstruksjon. I utgangspunktet var det flertall for forslaget, men Skatteetaten mente at den hadde ytterligere krav på merverdiavgift og skatt og at den kunne stemme også for disse kravene.

Tingretten kom til at Skatteetaten kunne stemme for det varslede kravet og at det medførte at forslaget om rekonstruksjon likevel ikke fikk det nødvendige flertallet blant kreditorene, fremgår det.

Tingretten konkluderte deretter med at forslaget til løsning ikke ble godkjent, og at det blir åpnet konkurs.

Til DN opplyser Olsen at Juno Holding, et selskap i Siem Gruppen til skipsreder Kristian Siem, overtar Ramme i Hvitsten. Stedet er Olsen livsverk, og inkluder blant annet restaurant, hotell og galleri.

Tvangssalg

Petter Olsen er investor og yngste bror av skipsreder Fred Olsen.

Olsens gjeldsknipe begynte for alvor i 2022 en sak mot Skatteetaten i Høyesterett – og måtte betale 115 millioner kroner. Bakgrunnen for saken var at Olsen forsøkte å få innvilget et momskrav på 100 millioner kroner for investeringer i Ramme gård.

E24 har tidligere omtalt hvordan Olsens bolig i Bærum har blitt lagt ut for tvangssalg.

Han har blant annet et forfalt lån i DNB på 550 millioner kroner. Forhandlingene om oppkjøpet er gjort gjennom forhandlinger med DNB, som er panthaver i Olsens verdier i Firmament.

Banken har også et pant på 700 millioner i Olsens 64 mål store prakteiendom i Bærum. I tillegg har Skatteetaten tatt utleggsforretning på 52 millioner i boligen, som ligger ute til tvangssalg.

Read Entire Article