Overgrepssaken i Lyngdal: – Et betydelig databeslag

1 week ago 6


 Tor Erik Schrøder / NTBRAMMET IGJEN: I 2020 ble en tidligere fotballtrener i Lyngdal pågrepet, og senere dømt for overgrep mot barn. Nå er en annen mann i Lyngdal siktet for overgrep mot barn. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Idrettslederen i Lyngdal er siktet for forhold som strekker seg tilbake til 2011.

torsdag 26. september kl. 17:17

En mann i 30-årene er siktet for gjentatte fysiske seksuelle overgrep mot barn under 14 år. Idrettslederen i Lyngdal er også siktet for befatning med seksualiserte fremstillinger av barn.

Det er gjennomført en rekke avhør i saken og det gjenstår fortsatt mange personer som politiet ønsker å snakke med, opplyser politiadvokat Ingrid Thorsen.

– Siktelsen gjelder flere ulike forhold. Deler av siktelsen strekker seg tilbake til 2011 uten at jeg ønsker å si mer detaljert om det, sier hun til VG.

Mannens forsvarer, Bjørge Usterud Tveito, har fortalt til VG at hans klient har langt på vei erkjent de faktiske forholdene som er omtalt i siktelsen. Han har ingen kommentar til saken.

Politiet skal gjennomgå et omfattende materiale.

– Det er et betydelig databeslag vi skal gjennomgå og analysere nærmere. Det ulovlige materiale som er avdekket så langt, omfatter flere barn som fornærmet, herunder i idrettsmiljø som siktede har hatt tilknytning til, sier Thorsen.

– Omfatter flere barn

Hun ønsker ikke å konkretisere omfanget noe mer.

– Hensynet til barnets beste og personvernet i den fasen vi er i nå, gir begrensninger for den informasjonen vi kan gi. Vi kommer til å gi opplysninger bredt til media når vi kan formidle noe nytt i saken.

Politiet har tidligere opplyst at de jobber med å avklare mannens kontakt med barn også før han ble ansatt i idrettslaget i Lyngdal.

Tips oss

Har du tips til denne saken?

Send oss informasjon, bilder eller video

Tips oss

Read Entire Article