Oscar-drømmen knust for Damon og Affleck-dokumentar

2 weeks ago 7


 Ashley Landis / AP / NTBBen Affleck og Matt Damon fotografert i forbindelse med et annet felles prosjekt i mars 2023. Foto: Ashley Landis / AP / NTB

Filmen «Kiss the Future» blir ikke vurdert til Oscar etter feil i kinovisningene.

tirsdag 24. september kl. 12:11

Kortversjonen

  • Dokumentarfilmen «Kiss the Future», produsert av Matt Damon og Ben Affleck, blir ikke vurdert til Oscar.
  • Feil i kinovisningene gjorde at filmen ikke oppfylte akademiets krav.
  • Produsent Sarah Anthony kaller avgjørelsen «sjokkerende», og regissør Nenad Cicin-Sain beskriver den som «ødeleggende».

Dokumentarfilmen «Kiss the Future» produsert av Hollywood-stjernene Matt Damon og Ben Affleck, er blitt diskvalifisert fra årets Oscar-kappløp. Det melder bransjenettstedet Deadline.

Filmen, som handler om beleiringen av Sarajevo på 1990-tallet og hvordan byens innbyggere fant inspirasjon i U2s musikk, ble vist på over 130 AMC-kinoer over hele USA. Dette er en langt bredere kinodistribusjon enn de fleste dokumentarer får, skriver Deadline.

Likevel har Oscar-akademiet avvist filmen fordi den bare ble vist to ganger daglig i et kvalifiserende marked, ikke tre ganger som reglene krever.

– Det er sjokkerende å bli avvist på grunn av sendesjemafeil. Jeg ville hatet å se dette skje med andre filmskapere, sier produsent Sarah Anthony til Deadline.

Les også: Trond Fausa Aurvåg: - Ikke en midtlivskrise, men mer en livskrise

Damon, Affleck og Anthony sendte et brev til akademiet der de ba om en revurdering av avgjørelsen, men fikk avslag. Akademiet skrev i sitt svar at «alle avgjørelser fra eksekutivkomiteen er endelige».

Regissør Nenad Cicin-Sain sier til Deadline at det er «ødeleggende» å bli diskvalifisert på dette stadiet.

– Hvis ånden i reglene er å få filmer på kino - og det er det vi gjorde ved å vise den i så mange kinoer som mulig - og så blir man ikke kvalifisert, er noe galt, sier han.

«Kiss the Future» har fått strålende mottakelse, med 100% positiv score fra kritikere på Rotten Tomatoes. Filmen inneholder intervjuer med Bono og andre U2-medlemmer, samt bosniere som overlevde beleiringen av Sarajevo.

Mer filmnytt får du hos Blåkkbøster:

Read Entire Article