Reiten avviser at helikopter-salget har noen kobling til DNBs tvangssalg av hans investeringsselskap Ingerø Reitens Vow-aksjer. – Helikopteret er 15 år, og det var på tide med en fornying, sier Reiten.
Publisert: Publisert:
Nå nettopp
Reitens helikopter ble klartgjort for å sendes til en kjøper i Brasil i sommer.
Det viser dokumenter fra Luftfartstilsynet, som E24 har fått innsyn i. Det norske helikopterselskapet Østnes håndterte salget.
I et Facebook-innlegg publisert 30. august skriver Østnes at fartøyet nylig hadde blitt pakket ned og sendt med lufttransport for å «starte nye eventyr i Brasil».
Helikopteret er av typen Airbus H130. Ifølge produsenten er det skreddersydd for VIP-oppdrag, og brukes ofte til sightseeing, charterturer og nødssituasjoner.
Salgssummen er ukjent, men helikopteret lå ute til salgs for 1,55 millioner euro. Det tilsvarer 18,5 millioner kroner med dagens kurs.
Ifølge salgsannonsen har helikopteret fra 2009 syv seter og «glimrende VIP-konfigurasjon».
E24 vet ikke hvem den brasilianske kunden er.
– Når det gjelder helikopteret kan dere vite at jeg i mange år har vært pilot i eget helikopter. Det er en fin hobby. Helikopteret som nå er solgt er 15 år og det var på tide med en fornying, skriver Narve Reiten i en epost til E24.
E24 har spurt om hvem kjøperen er og hva salgsprisen var, men ikke fått svar.
Narve Reiten er grunnlegger, hovedeier og styreleder i investeringsselskapet Ingerø Reiten Investment Company (IRIC), som ble startet i 1992. Selskapet driver oppkjøpsfond under navnet Reiten & Co, som hovedsakelig investerer i Norden.
Reiten: Ingen kobling til tvangssalg
Tidligere denne uken ble IRICs aksjer i Vow tvangssolgt av DNB, som gikk inn som ny hovedaksjonær. Samtidig varslet Reiten at han trekker seg som Vow-styreleder.
Reiten avviser at helikoptersalget – eller hans privatøkonomi generelt – har noe med tvangssalget å gjøre.
– DNBs tvangssalg av IRICs Vow-aksjer er en sak mellom IRIC og DNB, og har ingenting med min privatøkonomi å gjøre, skriver Reiten i en sms til E24.
– Min privatøkonomi ser jeg ingen grunn til å redegjøre nærmere for. Jeg har eiendommer og andre eiendeler i inn- og utland.
Luftfartstilsynet opplyser at helikopteret ble registrert på Reiten i november 2022. Før det var det registrert på Reitens selskap ANS Munkedammen, som nå er avviklet. Selskapet drev blant annet med «investeringer i helikopter, drift og utleie av helikopter».
Ifølge Munkedammens siste årsregnskap for 2021 hadde helikopteret en antatt markedsverdi på 13 millioner kroner.
«Stolt» av transaksjonen
Østnes Helicopters bekrefter overfor E24 at de var agent for Reitens salg, og at prisantydningen på 1,55 millioner euro er riktig. Selskapet ønsker ikke å kommentere saken eller oppgi den faktisk salgsprisen.
«Vi er stolt av å ha fasilitert transaksjonen som salgsagent og ønsker den nye operatøren mange suksessfulle flytimer fremover,» skrev selskapet på sin Facebook-konto 30. august.
På ett av bildene står Reiten foran helikopteret sammen med ansatte i Østnes.
Les også
DNB blir storeier etter tvangssalg i Vow
Les på E24+
Storeieren i Vow: Over én milliard kroner borte på tre år
Les også