Publisert: Publisert:
Nå nettopp
Saken oppdateres.
Tangen hadde i tillegg en pensjonsopptjening på 395.808 kroner.
Oljefondet hadde i fjor en avkastning på 2.511 milliarder kroner, eller 13 prosent. Avkastningen har aldri vært høyere målt i kroner. Et sterkt aksjemarked og en svak kronekurs ligger bak den høye avkastningen.
Fondet slo imidlertid ikke markedet. Avkastningen i fjor var 0,45 prosentpoeng lavere enn avkastningen på referanseindeksen som fondet måler seg mot.
Oljefondet har nå en verdi på over 20.000 milliarder, viser det uofisielle telleverket på fondets nettsider.
Tangen vil ha fem nye år som oljefondssjef og er en favoritt blant de 82 som har søkt på jobben.
– Dette er det mest meningsfylte jeg har gjort i livet mitt, sa Tangen i en kommentar til E24 i november.
Tangen startet i jobben i 2020, og åremålet for stillingen går ut i september.
Tar grep etter innsynsnekt
Tangen har en mer synlig profil enn sine forgjengere, med blant annet en egen podkast der oljefondssjefen gjør intervjuer med toppsjefer i store selskaper fondet er eier i.
Oljefondets toppsjef har også fått oppmerksomhet for sine meldingsutvekslinger med Elon Musk, verdens rikeste mann som er sjef og storeier i elbilprodusenten Tesla, en av fondets største investeringer.
Tangen inviterte Musk til fondets investeringskonferanse, noe Tesla-sjefen var positiv til, frem til tonen endret seg. I en mye omtalt meldingsutveksling skrev Musk at Tangen ikke burde be om noe før Tangen hadde gjort opp for seg.
Tangen har sagt at Musk ikke har bedt om noen tjeneste. Han knytter Musks melding til at fondet stemte ned en gigantisk lønnspakke til Tesla-sjefen.
Oljefondet nektet i flere måneder E24 innsyn, før de snudde og offentliggjorde meldingene. Norges Bank representantskap, som fører tilsyn med sentralbanken, skal etter dette starte et eget tilsynsprosjekt om offentlighetsloven.