Netanyahu: Vi fortsetter angrepene med full styrke

1 week ago 7


 AP / NTBIsrael har ingen planer om å stanse angrepene mot Hizbollah og inngå en våpenhvile, sier statsminister Benjamin Netanyahu. Foto: AP / NTB

Israel har ingen planer om å stanse angrepene mot Hizbollah-militsen og inngå en avtale om våpenhvile, sier statsminister Benjamin Netanyahu.

torsdag 26. september kl. 19:01

Den israelske statsministeren ankom torsdag New York, hvor han skal delta på høynivåuka i FNs hovedforsamling.

Presset på Israel for å få i stand en våpenhvile med Hamas i Gaza og Hizbollah i Libanon er økende, men ingenting tyder på at slike avtaler er nær forestående.

– Vi vil fortsette å angripe Hizbollah med full styrke.

– Og vi kommer ikke til å stanse før vi har nådd målene våre, først og fremst at innbyggerne i nord skal kunne vende tilbake til hjemmene sine og være trygge der, sa Netanyahu kort tid etter landing i New York.

Hamas har lenge sagt seg villig til å inngå en avtale om våpenhvile med Israel, og Hizbollah har gjort det klart at en våpenhvile i Gaza vil få dem til å stanse rakettangrepene mot Israel.

Uttalelsen til Netanyahu kommer etter at USA og Frankrike kom med en uttalelse hvor de ba om 21 dagers våpenhvile i grenseområdene mellom Israel og Libanon.

– Vi oppfordrer alle parter, inkludert regjeringene i Israel og Libanon, til å umiddelbart stille seg bak en umiddelbar våpenhvile, står det i uttalelsen, som støttes av Australia, Canada, EU, Tyskland, Italia, Japan, Saudi-Arabia, De forente arabiske emirater og Qatar, skriver Reuters.

– Stans drapene

Ledere fra hele verden deltar denne uken på FNs høynivå-uke i New York.

Her dreier det meste seg om én ting: Hvordan unngå at krigen mellom Israel og Hizbollah i Libanon utvikler seg til en regional storkrig.

Frykten er at Libanon skal bli et nytt Gaza, sa FN-sjef António Guterres på talerstolen under et krisemøte i sikkerhetsrådet natt til torsdag:

– La oss si fra med en entydig stemme: Stans drapene og ødeleggelsene, ton ned retorikken og truslene, og ta et steg tilbake fra kanten av stupet.

Over 600 meldt drept

De israelske luftangrepene i Libanon denne uken, beskrives som noen av de dødeligste dagene for landet i morderne tid. Over 600 mennesker er i følge helsemyndighetene drept, og over 2000 såret.

Situasjonen tilspisset seg ytterligere onsdag morgen, da Hizbollah angrep hovedkvarteret til den israelske etterretningstjenesten Mossad i Tel Aviv. Ifølge Israel ble raketten skutt ned av israelsk luftvern.

Read Entire Article