Krise på Titanic-verftet – igjen

3 weeks ago 7


For andre gang på fem år skal Titanic-verftet Harland & Wolff settes under administrasjon.

Nok en gang skal Titanic-verftet Harland & Wolff settes under administrasjon. Foto: CLODAGH KILCOYNE / Reuters / NTB

Publisert: Publisert:

Nå nettopp

«Mangelen på en tilstrekkelig finansieringsstruktur etter avslaget på selskapets forespørsel om en lånefasilitet på 200 millioner pund fra UK Export FinanceUK Export FinanceEn britisk statlig organisasjon som hjelper britiske selskaper med å sikre finansiering for å selge varer og tjenester til utlandet. har etterlatt det tapsbringende selskapet i en vanskelig finansiell posisjon», skriver selskapet i en oppdatering.

Styret har derfor konkludert med at selskapet er pengelens og må forberede seg på å bli satt under administrasjonadministrasjonNår et selskap ikke kan betale gjelden sin, kan det bli satt under administrasjon, som betyr at en ekstern person eller firma tar over styringen for å prøve å redde det som kan reddes..

«Prosessen vil trolig starte denne uken», skriver Harland & Wolff i oppdateringen.

Selskapet Teneo skal fungere som bostyrere, og noen av de ansatte vil miste jobben, skriver den britiske kringkasteren.

«Antallet ansatte i gruppen har økt betydelig i de senere årene for å følge opp en ambisiøs strategi. Men ikke alle delene av strategien bar frukter, og derfor tas det nå grep for å redusere antallet ansatte utenfor kjernevirksomheten og i visse støtteområder, noe som ble kunngjort til de ansatte i dag», skriver selskapet.

Titanic forliste på jomfruturen i 1912. Skipet var bygget ved Harland & Wolff i Belfast. Foto: AP / NTB

Skal ha vist kjøpsinteresse

I juli hyret selskapet inn banken Rotschild for å vurdere selskapets fremtid, inkludert et mulig salg av hele eller deler av virksomheten. Harland & Wolff sier at et antall aktører har tatt kontakt med interesse for å kjøpe ett eller flere av verftene.

Den statseide spanske verftsaktøren Navantia skal være interessert i Titanic-verftet i Belfast, skriver BBC. Navantia jobber med flere forsvarsskip for den britiske marinen med Harland & Wolff som underleverandør.

Les på E24+

Hva en Trump-seier vil bety for den amerikanske økonomien

Restruktureringseksperten Russell Downs er satt inn som arbeidende styreleder for Harland & Wolff, og sier til den britiske kringkasteren at han håper å komme i mål med en avtale innen slutten av oktober.

– Gruppen står overfor en veldig krevende tid gitt overhenget av historiske tap og at man har mislyktes med å sikre langsiktig finansiering, sier Downs ifølge oppdateringen fra selskapet.

– Dette er ekstremt vanskelige nyheter for selskapets ansatte som rammes direkte, og det vil påvirke mange andre i gruppen. Vi vil jobbe for å støtte de ansatte i denne overgangen. Uheldigvis må det tas ekstremt vanskelige beslutninger for å bevare de fire verftene for fremtiden, sier Downs.

Les på E24+

Dette bør du vite om fisk på land

Driver fire skipsverft

Aksjonærene vil tape alt, skriver BBC.

Da verftsgruppen forrige gang ble satt under administrasjon i 2019 var det eid av Fred. Olsen-selskapet Dolphin Drilling.

Harland & Wolff driver fire skipsverft i England og Skottland, inkludert verftet i Belfast som bygget det berømte cruiseskipet Titanic som forliste på jomfruturen til New York i 1912.

Selskapets verft i Belfast er i diskusjoner om bygging av britiske forsvarsskip, og er i innspurten med et prosjekt for å forlenge levetiden på Husky Energys flytende produksjonsenhetflytende produksjonsenhet En stor struktur som brukes i olje- og gassindustrien for å produsere og behandle olje eller gass på havet. Sea Rose.

Appledore-verftet jobber med å konvertere skipet HMS Quorn/Atherstone på vegne av den litauiske marinen, mens de skotske verftene Arnish og Methil jobber med å bygge flere titalls prammer for selskapet Cory.

Read Entire Article