Kinesiske selskaper beklager for korte bind

2 hours ago 3


Krympflasjonen har nådd kinesiske bind. Nå sier flere store produsenter unnskyld.

Illustrasjonsfoto. Foto: Shutterstock / NTB

Publisert: Publisert:

Nå nettopp

Kortversjonen

Det skjer etter en rekke anklager på sosiale medier om at bind fra kjente merker er kortere enn det opplyses om på pakningen, skriver BBC.

Opprøret har ført til anklager om at kvinner blir behandlet dårlig av selskapene.

Diskusjonen om krympflasjonenkrympflasjonenet uttrykk som viser til at et produkt reduseres ii størrelse eller mengde, samtidig som prisen forbli den samme eller økes eskalerte da det kjente merket ABC satte sinnene i kok i midten av november.

Les på E24+

Dette må du vite om skatt på krypto

Beklager «upassende» svar

«Hvis du ikke kan godta (lengdeforskjellen), så kan du velge å ikke kjøpe det», skal ABCs kundeservice ha svart på en kundeklage.

Nå har selskapet rykket ut med en «dyp» beklagelse og kalt svaret «upassende». Selskapene Shecare og Beishute skal også ha kommet med unnskyldninger.

Da den kinesiske nettavisen The Paper undersøkte bind fra mer enn 20 produsenter, fant de at nær 90 prosent av bindene var minst en centimeter kortere enn annonsert, ifølge BBC. I tillegg skal de absorberende lagene inne i bindene ha vært enda kortere.

Markedet for sanitetsbind i Kina er estimert å ha en omsetning på 12,1 milliarder dollar i 2024, ifølge Statista. Det tilsvarer rundt 134,2 milliarder norske kroner.

Forfalskninger og blekemiddel

Nå skal kinesiske myndigheter vurdere den nasjonale standarden på sanitetsbind, ifølge den britiske kringkasteren, som siterer lokale medier.

Kinesiske bindprodusenter har også tidligere vært i hardt vær etter skandaleavsløringer.

Kunder handler produkter for personlig hygiene i et supermarked i byen Guangzhou, Kina. Bildet er fra 2015. Foto: ALEX LEE / Reuters / NTB

I 2016 arresterte politiet to mistenkte for masseproduksjon av bind i lokaler med dårlig hygiene. Kvinner ble advart mot å bruke de «falske» produktene, som ifølge kinesiske myndigheter kunne være helseskadelige.

Det har også vært bekymringer rundt innehold av blekemidler i produktene, som førte til at mange kinesiske kvinner valgte å kjøpe bind og tamponger i Hongkong, ifølge South China Morning Post.

Villedende helsepåstander

Dårlig kvalitet på bind er imidlertid ikke bare et problem i Kina.

Lignende problemer er blitt rapportert av aviser i Vietnam, Sør-Afrika og Ghana.

I 2019 advarte det amerikanske mat- og legemiddeltilsynet FDA om falske og villedende helsepåstander fra produsenter av truseinnlegg og bind, som blant annet hevdet å lindre spenninger og kurere infeksjoner.

Mangel på bind er også et stort problem verden over. Verdensbanken anslår at rundt 500 millioner kvinner mangler tilgang til bind og toaletter for å opprettholde nødvendig hygiene.

Read Entire Article