Kina tiltrekker seg stadig flere superrike

3 months ago 19


Landets andel «centi-millionærer» har økt med 108 prosent de siste ti årene, ifølge en ny rapport.

Luksusyachter i den kinesiske byen Dalian. Foto: JOHANNES EISELE / AFP / NTB

Publisert: Publisert:

Nå nettopp

Det er totalt 29.350 personer på verdensbasis som har likvide midlerlikvide midlereiendeler som enkelt kan gjøres om til kontanter på 100 millioner dollar eller mer, ifølge en fersk rapport fra det britiske rådgivningsselskapet Henely & Partners.

Beløpet tilsvarer over én milliard norske kroner.

Den eksklusive klubben har vokst med 54 prosent det siste tiåret.

Les på E24+

Slik tjener de millioner på bolig

Venter eksplosiv vekst

Veksten har vært størst i Kina, hvis andel superrike har økt med hele 108 prosent de siste ti årene, ifølge rapporten.

Byene Beijing, Shanghai og Hongkong befinner seg på listen over de ti mest populære byene for gruppen, som er ventet å øke eksplosivt i en rekke asiatiske byer frem til 2040.

Blant byene som trekkes frem er Hangzhou og Shenzhen i Kina, men også Taipei, Dubai, Abu Dhabi, Riyadh og indiske Bengaluru anslås å få en vekst på 150 prosent i sin andel av det rapporten kaller «centi-millionærer».

Tirsdag skrev Bloomberg at Hongkong har innledet en sjarmoffensiv i et forsøk på å tiltrekke seg rike investorer fra Gulf-statene i Midtøsten. Strenge covid-restriksjoner, politisk uro og større konkurranse fra Beijing har ifølge nyhetsbyrået ført til færre investorer fra området.

– Et fascinerende paradoks

Til tross for økt tilstrømming til det asiatiske kontinentet, er det fortsatt USA som har flest superrike innenfor sine landegrenser.

Byene New York, Los Angeles og området The Bay AreaThe Bay Areaen region i California med rundt 7,1 millioner innbyggere, som blant annet omfatter byene San Francisco, Oakland og San Jose, samt tek-hovedstaden Silicon Valley er de størst hotspotene for bemidlede, og har til sammen 1915 1915 Henholdsvis 744 i New York, 675 i The Bay Aera og 496 i Los Angelesindivider i kategorien.

– Vi er vitne til et fascinerende paradoks, sier Dr. Juerg Steffen, administrerende direktør i Henley & Partners.

Han viser til at på den ene siden er fortsatt USA verdens største knutepunkt for formuende, som står for over 30 prosent av den globale investerbare formuen på massive 67 billioner dollar.

– Likevel ser vi på den andre siden en enestående økning i velstående amerikanere som søker alternativt bosted og statsborgerskap, sier Steffen.

Europa henger etter

Om «centi-millionærene» vil bort fra USA, trives de i hvert fall ikke så godt i Europa, ifølge rapporten.

Området henger etter både Asia og USA, og har hatt en økning på 26 prosent superrike det siste tiåret.

Kun Paris og London når opp på listen over de 10 mest populære byene for gruppen, som innad i Europa er ventet å øke med 50 prosent frem mot 2040.

Les på E24+

Hallgeir Kvadsheim: Betale lån eller spare i fond?

Oslo og Stockholm verdt å «følge med på»

De siste årene har en rekke rike nordmenn flyttet til Sveits.

Selv om de ikke nødvendigvis var «centi-millionærer», har de godt selskap av dem i kantonene Genève og Zürich. Områdene havner på henholdsvis 13. og 19. plass over de 50 mest attraktive byer for superrike.

Det er ingen skandinaviske byer på listen, men både Stockholm og Oslo trekkes frem på en liste med byer det er verdt å «følge med på» for selskaper som driver med luksusvarer, formuesforvaltning og høyteknologi.

Read Entire Article