– Jeg føler at jeg har spilt helt elendig

1 month ago 8


Viktor Hovland håvet inn 18 millioner dollar da han vant FedEx-sluttspillet i fjor. Nå er vinnersummen økt til vanvittige 25 millioner dollar.

onsdag 28. august kl. 07:10

Kortversjonen

  • Viktor Hovland har kvalifisert seg til FedEx-sluttspillet, som er den siste turneringen i sesongen.
  • Vinneren får 25 millioner dollar, som tilsvarer drøyt 260 mill. kroner.
  • Nordmannen har hatt en tøff sesong, men har lært mye og har en sjanse til å vinne.

Det tilsvarer 262 millioner kroner etter dagens kurs.

Helgens turnering markerer slutten på FedEx-sluttspillet, og bare de 30 beste spillerne får delta.

Hovland har kvalifsert seg inn som nummer 17. Det betyr at han starter turneringen to slag under par. Ledende Scottie Scheffler starter med ti under par, mens Xander Schauffele på 2. plass har åtte under par, det samme som Hovland startet med da han gikk helt til topps i fjor.

Tour Championship er altså en slags jaktstart, der startscoren tar utgangspunkt i FedEx-rankingen til spilleren denne sesongen.

Nordmannen føler at han på mange måter har reddet denne sesongen ved å komme til FedEx-finalen.

– Jeg vil ikke si at jeg har vært veldig fornøyd med dette året, men jeg har lært mye, sier Hovland på tirsdagens pressekonferanse før det braker løs torsdag.

– Det som er virkelig kult, er at jeg fortsatt har klart å komme meg hit til denne uken, til tross for at jeg føler at jeg har spilt helt elendig. Jeg synes det er ganske kult å ha det i bakhånd at, ok, vi kan slite, men likevel komme hit og ha en sjanse til å vinne turneringer. Jeg synes det er virkelig kult.

Foto: CHRISTIAN PETERSEN / AFP / NTB

Viktor Hovland vant tre turneringer i fjor. Denne sesongen står han uten seirer. Han tok imidlertid en råsterk 3. plass i en av de mest prestisjefylte turneringene, PGA Championship.

– Jeg føler at jeg gjør en ganske god jobb med å analysere hver uke etter hvert som de går, så jeg vet hvor jeg står. Det er ikke slik at jeg må spille tre måneder i strekk og deretter spørre meg selv hva jeg har gjort de siste tre månedene, sier han - og avslører at turneringsoppholdet i stor grad skal brukes til trening:

– Jeg kommer til å trene og fortsette på den veien jeg er på nå. Jeg vil forsikre meg om at jeg er i riktig retning, slik at jeg er klar for 2025 og kan gi alt.

Hovland er naturlig nok ikke blant favorittene til å vinne denne gang, men hvis han for eksempel skulle klare å bli topp 10, vil 10. plass gi ham nesten 19 mill. norske kroner.

Publisert: 28.08.24 kl. 07:09Oppdatert: 28.08.24 kl. 07:10

Relaterte emner

Read Entire Article