Høyre går i svenskefellen

1 month ago 11


Det er skremmende å se at berøringsangst og frykt for fakta nå også har nådd langt inn i Høyre.

REPLIKK: – Jeg håper virkelig ikke at Høyre-toppen Agerbak-Jensen i sitt mildt sagt spesielle innlegg i VG, representerer et linjeskift hos Høyre, skriver Erlend Wiborg, her med sin partileder Sylvi Listhaug. Foto: Xueqi Pang / VG
tirsdag 27. august kl. 14:22
Bilde av ERLEND WIBORGERLEND WIBORG

stortingsrepresentant (Frp)

Høyre-topp i Oslo Merete Agerbak-Jensen mener at FrPs ønske om at det må publiseres tall på hvor stor andel av kriminaliteten som begås av innvandrere, ligner på situasjonen i Nord-Korea.

Slike holdninger er grunnen til at det er vanskelig å få slått ned på den økende gjengkriminaliteten vi ser i Norge.

I stedet for å diskutere utfordringene og mulige løsninger, velger hun å følge medisinen vårt naboland Sverige i altfor mange år fulgte, stikke hodet i sanden.

Da Fremskrittspartiet satt i regjering med Høyre var vi opptatt av å få frem fakta knyttet til hvem som begår kriminaliteten sånn at vi kan rette inn virkemidlene mot der utfordringen er størst.

På samme måte som at hvis vi skal bekjempe partnervold så løses ikke det ved å skjule at menn er sterkt overrepresentert og det er der vi bør sette inn støtet for å bekjempe det.

FÅR SVAR: Høyres gruppeleder i Oslo, Merete Agerbak-Jensen. Foto: Gorm Kallestad / NTB

Jeg håper virkelig ikke at Høyre-toppen Agerbak-Jensen i sitt mildt sagt spesielle innlegg i VG, representerer et linjeskift hos Høyre og jeg håper Erna Solberg kan komme på banen for å klargjøre Høyres syn.

Informasjonen Fremskrittspartiet etterspør registreres allerede i dag, det vi ber om er åpenhet rundt resultatene slik at vi kan få en debatt basert på fakta, ikke følelser og synsing.

Når f.eks. 77 prosent av de unge kriminelle gjengangerne i Oslo har innvandrerbakgrunn, så viser det tydelig at vi har et integreringsproblem. Det er ikke et problem som blir borte bare fordi en prøver å skjule disse tallene.

Tvert imot kan vi alle se til hvordan det har gått i Sverige der de har forsøkt å kvele enhver debatt, frem til inntil nylig.

ETTERLYSES: – Jeg håper Erna Solberg kan komme på banen for å klargjøre Høyres syn, skriver Frps Erlend Wiborg. Foto: Lise Aaserud / NTB

Agerbak-Jensen og Høyre i Norge burde lytte mer til sin svenske partifelle, statsminister Ulf Kristersson som nylig innrømmet at grunnen til volden skyldes «en uansvarlig innvandringspolitikk».

Eller hennes egen partifelle, byrådsleder Eirik Lae Solberg som nylig uttalte følgende om situasjonen på Grønland:

«Det gjør meg dypt bekymret. For det betyr at kriminalitet er i ferd med å normaliseres. At vold er i ferd med å normaliseres for de barna. Det er en forferdelig situasjon.»

Det å stemple Fremskrittspartiet med at vi har fått inspirasjon fra Nord-Korea, konsentrasjonsleirer for generasjoner og annen styggedom blir for useriøst.

Hvis det er nivået på debatten er det ikke rart at vi stadig får økte utfordringer knyttet til gjengkriminalitet, innvandring og manglende integrering.

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg til debatt@vg.no.
Read Entire Article