Elden reagerer på avpublisering av «Team Ingebrigtsen»

1 month ago 11


Fredag bestemte NRK seg for å avpublisere hele TV-serien «Team Ingebrigtsen». Gjert Ingebrigtsens advokat John Christian Elden mener det bidrar til forhåndsdømming.

 Frederik Ringnes / NTBREAGERER STERKT: John Christian Elden mener NRK gjør seg til part i en straffesak ved avpublisering av TV-serien «Team Ingebrigtsen». Foto: Frederik Ringnes / NTB
fredag 6. september kl. 13:05

– At kringkastingssjefen ikke forstår at denne redaksjonelle vurderingen de facto innebærer at de tar part i en straffesak som ikke har vært oppe til doms – og dermed undergraver uskyldspresumsjonen som samfunnet vårt bygger på– er svært lite tillitsvekkende fra landets viktigste redaktør, og bidrar til forhåndsdømming av Gjert Ingebrigtsen, skriver Elden i en pressemelding.

Tidligere fredag kom nyheten om at NRK har valgt å avpublisere den gamle dokumentarserien om familien Ingebrigtsen.

– Jeg reagerer sterkt på at NRK tar denne beslutningen etter dialog med bistandsadvokaten, uten å ta kontakt med Gjert Ingebrigtsen eller meg som hans advokat på forhånd.  Vi fikk vite om dette gjennom en pressemelding. Hvordan kringkastingssjefen da kan hevde at de ikke tar side i konflikten stiller jeg meg derfor undrende til.

VG kommer tilbake med mer.

Publisert: 06.09.24 kl. 13:03Oppdatert: 06.09.24 kl. 13:05
Read Entire Article