Dødsulykken på Sandvika storsenter: – Ingen kjente problemer med bilen

1 week ago 16


 Fredrik Solstad / VG Foto: Fredrik Solstad / VG

Politiet er i kontakt med bilprodusenten, men sier det ikke er kjente problemer med bilen som kjørte ut av fjerdeetasje.

torsdag 26. september kl. 11:09

Kortversjonen

  • En bil kjørte ut fra fjerde etasje i et parkeringshus i Bærum, og føreren, en mann i 60-årene, døde.
  • Politiet ser ingen kjente problemer med bil eller førerens helsetilstand.
  • En Volvo-modell, tilbakekalt i 2022, undersøkes for mulig teknisk feil.
  • Politiet vurderer flere hypoteser, men ser villet handling som minst sannsynlig.

– Avdøde kjørte en kort strekning før bilen har holdt en viss fart mot murveggen og kjørt ut. Vi har per nå ingen formening om hastigheten bilen hadde, sier politiadvokat Katrine Eilertsen til VG.

En nærstående til den avdøde mannen i 60-årene skal ha vært vitne til deler av ulykken, som skjedde mandag kveld på Sandvika storsenter i Bærum. Hun forteller at de hadde handlet på senteret før ulykken inntraff.

Onsdag ble pårørende avhørt.

– Vi kan ikke gå i detalj i hva som har fremkommet i avhør. Vi kan likevel si at ut fra de opplysningene vi har fått fra pårørende, så er det ingen kjente problemer med bil eller avdødes helsetilstand som skulle tilsi at dette skulle skje, sier Eilertsen.

Bilen kjørte ut fra fjerde etasje i parkeringshuset på kjøpesenteret. Den kjørte gjennom et autovern, et jerngjerde og en murvegg. Det er snakk om en elbil fra Volvo.

5000 tilbakekalt

I 2022 ble mer enn 5000 biler av samme modell som ulykkesbilen tilbakekalt av produsenten. Det ble meldt om en feil som gjorde at bilen kunne begynne å akselerere uten at du trykket på gasspedalen.

– Bilprodusenten har kontaktet oss, og vi vil vi gå i dialog med dem, sier politiadvokaten.

 Fredrik Solstad / VGDet er skader på veggen på motsatt side av der bilen kjørte ut. Foto: Fredrik Solstad / VG

VG har stilt Volvo en rekke spørsmål i forbiundelse med ulykken, blant annet om bilen var en av dem som ble tilbakekalt, men det ønsker de ikke å kommentere. I en uttalelse skriver kommunikasjonssjef i Volvo Norge, Erik Trosby, at de er kjent med hendelsen.

– Våre tanker og medfølelse går til de pårørende som er berørt. Ulykken er nå under etterforskning av Politiet og Statens Vegvesen, og vi er tilgjengelige for å kunne bistå i undersøkelser av bilen. Sikkerhet har høyeste prioritet for oss og vi tar denne hendelsen svært alvorlig, forteller han til VG.

– Av respekt for etterforskningen og de pårørende, ønsker de ikke på nåværende tidspunkt å gi flere kommentarer som kan bidra til ytterligere spekulasjoner rundt årsaken til ulykken.

– Undersøker bredt

Bilen vil bli undersøkt av Statens vegvesen.

– Det samlede bevisbildet per nå tyder på at dette er en tragisk ulykke. Vi undersøker bredt, også om det er en teknisk feil som har forårsaket ulykken. Dette får vi ikke et klart svar på før den tekniske rapporten fra Statens vegvesen foreligger, sier politiadvokat Eilertsen.

 Mattis Sandblad / VGPARKERINGSPLASS: Politiet i parkeringshuset på mandag kveld. Foto: Mattis Sandblad / VG

Politiet har flere hypoteser om hva som kan ha skjedd:

  • Uhell eller brukerfeil
  • Sykdomstilfelle hos avdøde
  • Teknisk svikt på kjøretøyet
  • Villet handling. Politiet anser det som minst sannsynlig årsak. Det er per nå ingen holdepunkter som peker i retning av at ulykken var en villet handling.

– Vi håper at vi får svar som gjør at vi enten kan komme til en konklusjon eller utelukke noe. Det tar nok litt tid før vi får de endelige svarene fra de ulike undersøkelsene.

Read Entire Article