Dennis Haugers teamkollega til Formel 1

1 month ago 26


Dennis Hauger (t.v.) og Franco Colapinto har kjørt sammen i Formel 2-mesterskapet denne sesongen. Foto: Dutch Photo Agency

Formel 2-føreren Franco Colapinto (21) skal erstatte Logan Sargeant i Williams-teamet i resten av Formel 1-sesongen.

tirsdag 27. august kl. 18:29

Det bekrefter Williams tirsdag.

Spekulasjonene om at Sargeant ville få fyken fikk bensin på bålet etter at amerikaneren krasjet dramatisk på trening i Nederland sist helg. Nå er det klart at han er ute av Williams-teamet.

Men mens Liam Lawson og Mick Schumacher har blitt lansert som de mest aktuelle erstatterne, går nå jobben i stedet til Franco Colapinto, argentiner som er teamkollega med Dennis Hauger i MP Motorsport i Formel 2-mesterskapet.

Atle Gulbrandsen i Viaplay svarer slik når VG spør om han kan kommentere at Colapinto når får sjansen i Formel 1:

– Jeg tror ikke det finnes noen idrett hvor det er viktigere å være på rett sted til redd tid enn i motorsport. Årsaken er at dette er en svært kompleks idrett med høye kostnader, få lønnede seter og en materialsport hvor det kan være vanskelig å vite hvem som egentlig er best.

Dennis Hauger (t.v.) og France Colapinto. Foto: Diederik van der Laan

– Det sagt, så gir det mer mening å gi Williams-junior Colapinto sjansen enn Schumacher eller Lawson. Selv om jeg er litt overrasket over at Mercedes, som leverer motorer til Williams, ikke benytter anledningen til å la Kimi Antonelli kjøre.

– Hva kan ligge bak?

– Det kan ligge mye bak en slik beslutning, også penger fra Colapintos sponsorer for alt vi vet. Det skal uansett bli spennende å se hva Colapinto får til. Han er en dyktig fører, fastslår Atle Gulbrandsen.

Colapinto ligger på 6. plass i Formel 2-mesterskapet, mens Dennis Hauger er nummer åtte. 13 poeng skiller i argentinerens favør.

Read Entire Article