Danske Ikea-kunder trukket for titusenvis: – Ekstremt lei oss

1 month ago 12


En IT-feil hos Ikea har ført til at over 2000 kunder har blitt trukket for mye. Nå lover møbelgiganten at feilen ikke skal skje igjen.

Det har skjedd en menneskelig feil hos Ikea i Danmark som har gjort at flere ble trukket for tusenvis av kroner. Foto: Niels Christian Vilmann / AP / NTB

Publisert: Publisert:

Nå nettopp

Ikea beklager at en IT-feil har ført til at over 2000 kunder har blitt trukket for mye penger, skriver den danske avisen B.T.

Beløpene varierer fra et par tusen til opp mot 60.000 danske kroner, som tilsvarer nesten 95.000 norske kroner. Kommunikasjonsdirektør i Ikea i Danmark, Christian Mouroux, beklager til de kundene som ble rammet.

– Vi er ekstremt lei oss på kundenes og medarbeidernes vegne. Vi kan bare beklage for ulempene vår feil har medført, skriver han til den danske avisen.

Les på E24+

Misfornøyd med banken? Slik flytter du fondene

– Ingen fare

Ikea forteller at feilen skyldes en «menneskelig feil» i håndteringen av IT-systemet.

– En gruppe kunder har blitt trukket et beløp, som de ikke skulle ha blitt trukket, på bakgrunn av en hel eller delvis annullering av bestillingen, skriver Mouroux.

Han understreker at dette ikke skal skje igjen.

Ifølge Ikea har de fleste kundene fått tilbakeført pengene sine, og de jobber med å få ekspedert de siste tilbakeføringene.

Det er ingen fare for at problemene også skal ramme norske kunder, opplyser Ikea i Norge.

– Dette gjelder bare Ikea i Danmark. Det er ingen fare for at det skal skje i Norge eller noen andre land hvor det finnes Ikea, sier Stine Odland, pressekontakt i Ikea i Norge.

Read Entire Article