CAS doblet dopingstraffen til Hamburg-stopper

1 month ago 15


Mario Vuskovic (til høyre) i aksjon i en U21-kamp for Kroatia mot Norge i 2022. Foto: Annika Byrde / NTB

Hamburg-spilleren Mario Vuskovic (22) fikk ikke medhold i sin anke av en dopingutestengelse på to år for EPO-bruk. I stedet ble suspensjonen doblet.

tirsdag 27. august kl. 16:47

Det opplyser Idrettens voldgiftsrett (CAS) i Lausanne etter å ha behandlet saken. Kroaten Vuskovic ble tatt for EPO-bruk i november 2022, og han kan tidligst spille fotball igjen i november 2026.

Vuskovic ble i mars i fjor ilagt to års utestengelse for dopingovertrampet. Han anket straffen til CAS, men det gjorde også Verdens antidopingbyrå (Wada) og Tysklands antidopingbyrå (Nada), som ville ha lenger straff.

– Anken fra Nada og Wada er tatt til følge. Sanksjonen er fire års utestengelse. Den midlertidige suspensjonen, som trådte i kraft 15. november 2022, er hensyntatt av retten, uttaler Nada tirsdag.

EPO gir økt oksygeninntak i blodet og forbedrer dermed utholdenheten til en utøver. Hamburg og Vuskovic hevdet at det var snakk om en falsk positiv test, men klarte ikke å bevise det.

Den tyske klubben kjøpte Vuskovic fra Hajduk Split sommeren 2022 etter å ha lånt ham i ett år. Kontrakten hans med Hamburg går ut neste sommer.

Publisert: 27.08.24 kl. 16:47Oppdatert: 27.08.24 kl. 16:47

Relaterte emner

Read Entire Article