Ansetter økonomidirektør etter Lier-Hansen-saken

3 weeks ago 12


Norsk Industri peker på den nyopprettede stillingen som et tiltak etter at den forrige toppsjefen, Stein Lier-Hansen, brukte nær 11 millioner kroner på jakt og fiske.

Norsk Industri, her ved administrerende direktør Harald Solberg, har opprettet en ny stilling som direktør for økonomi og administrasjon. Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Publisert: Publisert:

Nå nettopp

Kortversjonen

– Norsk Industri har som nevnt iverksatt endringer både i fullmakter og compliancerutiner for regnskapsføringen, for å sikre at alle kostnader i organisasjonen er forsvarlige og relevante for vårt arbeid. Økonomifunksjonen er styrket med en innleid ressurs i påvente av ansettelse av en nyopprettet økonomi- og administrasjonsdirektør.

Det svarer Ståle Kyllingstad, styreleder i Norsk Industri, på spørsmål fra E24 om hvilke konkrete grep organisasjonen har gjort etter at de oppdaget at den forrige toppsjefen, Stein Lier-Hansen, brukte nær 11 millioner kroner på jakt- og fiske mellom 2015 og 2023.

Lier-Hansen sluttet i Norsk Industri etter at styret høsten 2023 ble kjent med det de har omtalt som uakseptabel pengebruk knyttet til nettverksbygging og «relasjonsaktiviteter».

Den nye direktørstillingen for økonomi og administrasjon ble lyst ut før sommeren.

Ståle Kyllingstad

Styreleder i Norsk Industri

To siktede i saken

Lier-Hansen er under etterforskning av Økokrim og er siktet for grovt økonomisk utroskap mot Norsk Industri. En jaktkompis av Lier-Hansen er også siktet i saken. Jaktkompisen er siktet for grovt bedrageri av et millionbeløp fra Norsk Industri, knyttet til fiktiv fakturering i forbindelse med Lier-Hansens representasjonsjakt.

Økokrim forventer at de blir ferdige med etterforskningen i løpet av høsten.

Stein Lier-Hansen

Tidligere administrerende direktør i Norsk Industri

Lier-Hansen har tidligere uttalt at han ikke kan utelukke at han har gjort noe galt, men har også vært klar på at han mener utgiftene til jakt og fiske var innenfor hans fullmakter som direktør. Han har understreket at alle utgifter ble godkjent av administrasjonen i Norsk Industri.

Lier-Hansen jobber i dag i miljøstiftelsen i Bellona.

Det er ikke kjent hvordan den siktede jaktkompisen stiller seg til siktelsen. Mannens forsvarer, advokat Kristina Jørgensen, har ikke besvart E24s henvendelser denne uken. Da E24 var i kontakt med forsvareren forrige uke, sa hun at hun ikke hadde hatt anledning til å gå gjennom saken med sin klient. Den bedragerisiktede mannen har selv ikke ønsket å kommentere saken.

Read Entire Article