Angrer på at hun delte rykte om en katt som ble spist av innvandrere

18 hours ago 8


Det startet som et Facebook-innlegg om en katt, og har blitt en het potet i den amerikanske valgkampen.

torsdag 19. september kl. 01:21

I Springfield, Ohio, angrer Erika Lee (35) på at hun i det hele tatt trykket på «publiser»-knappen. Lee hadde hørt at naboens katt hadde forsvunnet, og at en av deres haitiske naboer kanskje hadde tatt dyret.

Hun delte ryktet på Facebook, men fant raskt ut at historien ikke stemte.

– Jeg ba naboen om bevis, sier Erika Lee til avisen New York times.

Svaret hun fikk var at det ikke lenger var datterens katt som var borte. Nå fikk hun høre at det var katten til en venn av en venn av naboens datter, som hadde forsvunnet.

Lee slettet posten sin på facebook, men da var det allerede for sent.

Les også: Harris eller Trump – hvem blir president?

Innlegget ble spredt i rekordfart, og havnet til slutt på pulten til Donald Trumps visepresidentkandidat, JD Vance. I Norge fikk du høre om saken etter at Trump gjentok ryktet under presidentdebatten med Kamala Harris.

– I Springfield spiser de hundene. De spiser kattene. De spiser kjæledyrene til menneskene som bor der, sa Trump under debatten.

Se video: Trump hevdet at haitiske immigranter i Springfield spiser kjæledyr.

Uttalelsene har skapt sterke reaksjoner i Springfield, hvor det bor rundt 20.000 haitiske immigranter. Flere haitiske innbyggere forteller at de har blitt trakassert og føler seg utrygge.

Ordføreren i Springfield, Rob Rue, sa i forrige uke at denne type retorikk skadet innbyggerne og samfunnet.

Lokale myndigheter har gjentatte ganger avkreftet ryktene, og sier at det ikke har vært noen rapporter om at kjæledyr blir stjålet og spist i Springfield.

 Jessie Wardarski / AP / NTBByen har tilbakevist ryktene som Donld Trump gjentok under presidentdebatten. Foto: Jessie Wardarski / AP / NTB

Angrer

Lee, som selv bor i Springfield, angrer dypt på Facebook-innlegget.

– Jeg ble ikke oppdratt med hat. Jeg ønsket aldri å skape problemer for noen, sier Lee til avisen.

«Helt ok» om han ikke kommer

Donald Trump har ytret ønske om å besøke byen, men ordfører Rob Rue skal ha sagt at det er «Helt OK» om han likevel ikke kommer til byen. Rue viser til at et besøk fra den tidligere presidenten ville være en "ekstrem belastning" på byens ressurser.

Springfield har siden blitt åsted for dusinvis av bombetrusler: Ifølge nyhetsbyrået Associated Press har det blitt fremsatt minst 30 trusler mot skoler, offentlige bygninger og hjemmene til byens tjenestemenn siden ryktene begynte å spre seg. Springfield ble også tvunget til å avlyse en årlig mangfolds- og kunstfestival som følge av truslene.

 LUKE SHARRETT / AFP / NTBIKKE SPIST: Ender sitter på bredden av Peanut Pond i Snyder Park i Springfield. Foto: LUKE SHARRETT / AFP / NTB
Read Entire Article