Aida Dahlen til finale i bordtennis i Paralympics

1 month ago 11


Aida Dahlen i aksjon i double under Paralympics 2024 i Paris. Foto: Erik Flaaris Johansen / NTB.

Aida Husic Dahlen (33) dominerte i semifinalen i S8-klassen i bordtennis under Paralympics i Paris og er klar for finale lørdag.

fredag 6. september kl. 12:25

Hun tok det første settet mot tyske Juliana Wolf med sterke 11–2. I det andre settet ble det jevnere, men Dahlen tok også det med 11–8. Tyskeren presset hardt på i det tredje settet og utlignet til 8–8. Dahlen satte endelig punktum med tre strake poeng til 11–8.

– Veldig, veldig bra. Servereturene er innimellom fantastiske, sa landslagstrener Jan Bergersen til NRK.

Bergersen mente at han aldri hatt sett at Aida Dahlen hadde spilt bedre tennis enn i det første settet mot Wolf.

Aida Dahlens hadde sikret seg minst bronsemedalje allerede du hun avanserte fra kvartfinalen i S8-klassen etter seier over Japans Yuri Tomono. Det er fordi at det ikke spilles noen bronsekamp i bordtennis. Begge de tapende semifinalistene får bronse.

Dahlen er med i sitt fjerde Paralympics og tok bronse individuelt i Japan for tre år siden. Denne gangen blir det enten gull eller sølv på henne.

Semifinalemotstander Juliane Wolf (36) var med og tok sølv i doubleturneringen tidligere i mesterskapet da Dahlen tok bronse for Norge sammen med Merethe Tveiten. Wolf tok bronse individuelt i Paralympics i Rio de Janeiro i 2016.

Publisert: 06.09.24 kl. 12:24Oppdatert: 06.09.24 kl. 12:25
Read Entire Article