Karsten Warholm (28) er i gang med prosjektet «Warholm 2.0» etter å ha testet en sjelden sesongpause.
Herman Folvik, VG
Publisert: 16.10.2024 22:38
– Hvordan var ferie? Er du lei av damen nå?
– Hahaha.
– Jeg tror det er større sjanse for at hun er lei av meg, ass. Men det var ganske fint. Jeg fikk fylt på minnebanken og gjort ting jeg vanligvis ikke gjør. Ferie er undervurdert, konstaterer Warholm.
Siden han begynte å jobbe med trener Leif Olav Alnes i 2015, tok hekkeløperen seg for første gang noen uker fri fra treningsregimet etter sesongen var over.
Det passet særlig bra i år med tanke på at han hele sommeren trøblete med en hamstringskade, som han avslørte i et stort VG-intervju før ferien.
Golf i Spania og fotballkamper på Santiago Bernabéu og San Siro med kjæresten Oda Djupvik var blant høydepunktene.
– Jeg trengte det. Det er har vært mange år med et banka kjør. Det er sykt bra for meg å restarte systemet. Jeg tror man undervurderer slitasjen ved å gå så intensivt til verks som vi har gjort, sier Warholm.
Gjennombruddet kom i 2017 med VM-gull. Nå står han med tre VM-gull, tre EM-gull, ett gull og sølv i OL, samt verdensrekorden på 45,94.
– Det å få restarte litt nå ... Jeg har nesten hatt en karriere allerede. Men jeg har lyst på en karriere til.
– Warholm 2.0?
– Warholm 2.0, ja. Godt sagt. Trekke seg litt tilbake nå og begynne på nytt.
– Blir det ferie hvert år fremover nå?
– Å skru litt av kan være fint. Det er sjanse for at jeg gjør litt av det igjen. Det var ganske digg. Det er ikke nødvendigvis negativt å komme seg litt ut av boblen. Vi er så intenst inne i det liksom at man åpner ikke blikket for hva som finnes der ute.
– Men nå som jeg hadde bestemt meg for å gjøre det, merket jeg at to uker nesten uten trening ikke har så mye å si i det store bildet.
Nå er Warholm i gang med å trappe opp treningen igjen og jobber med å få orden på baksiden av høyre lår. En MR i september viste at han har tendinosetendinoseTendinose er en tilstand hvor sener, som kobler muskler til bein, blir irriterte eller skadet. i hamstringsfestet.
– Vi har fått en rytme der vi jobber bra med det og gjør gullstandarden for å få det bedre. Jeg føler vi er på rett vei. Nå er det veldig god timing for å fikse det. Det er lenge til VM (i Tokyo i september).
Han sier det er lenge til han kan løpe raskt med piggskoene igjen, men er positivt overrasket over hvor mye han får gjort i treningen allerede. Det brukes mye tid på mekanoterapimekanoterapiMekanoterapi er en behandlingsform som bruker mekaniske hjelpemidler, som øvelser og spesialutstyr, for å behandle skader og smerter i kroppen. på senen.
– Vi har prøvd å trykke på resett-knappen siden 2015. Det ble påkrevd med skaden, men timingen er veldig god i en OL-syklus (neste OL er i Los Angeles i 2028), sier trener Leif Olav Alnes.
– Vi må ha en fornuftig progresjon. Karsten er veldig reflektert og han takler dette strålende, legger Alnes.
Warholms treningspartner, Amalie Iuel, tok seg til OL etter fødsel. Etter hjemkomst fra Paris avsluttet hun sesongen raskt, men er i gang med å trappe opp mot normale treningsmengder igjen.
– Jeg kjente at jeg var ganske utladet etter OL. Det var et konstant jag hele sesongen med å kvalifisere meg til mesterskap og få nok stevner for å få rankingpoengene, samt tre mesterskap (EM, OL og VM i stafett). Jeg kjente bare at jeg måtte gi kroppen og hodet hvile, sier Iuel.