Warholm vant lett i «lykkebanen»

1 month ago 20

I sitt første løp etter OL-sølvet slo Karsten Warholm tilbake med seier.

Karsten Warholm var suveren i sitt første løp etter OL-sølvet. Foto: Jarek Praszkiewicz / EPA / NTB
  • Sander Hauan, VG

Sander Hauan, VG

Publisert: 25.08.2024 15:54

Hverken olympisk mester Rai Benjamin eller bronsevinner Allison dos Santos stilte til start på 400 meter hekk i Polen.

Og uten erkerivalene til stede var Warholm overlegen under Diamond League-stevnet i Silesia - og sprang inn til seier på 46.95 og stevnerekord.

Franske Clement Ducos ble nummer to på 47.42, like foran Abderrahman Samba.

Mannen fra Ulsteinvik valgte litt uventet å løpe i bane 8 - og ikke i sin vante bane 7.

Forklaringen: En marihøne.

Under pressekonferansen dagen før løpet fortalte Warholm at han og trener Leif Olav Alnes hadde gått en tur rundt banen i Polen - og da de så en marihønemarihøneMarihøner har også en plass i sagn og folkekultur. De knyttes ofte til jomfru Maria og det heter seg at de bringer lykke. Kilde: Store Norske Leksikon. i bane 8 ble valget enkelt.