Warholm skadet etter showløp - tror sesongen er over

1 month ago 19



Men løpestjernen angrer ikke på showløpet mot Armand Duplantis.

 Karsten Warholm håper Armand Duplantis godkjenner at han tok runden på stadion i svensk drakt, men uten å konkurrere. Foto: Denis Balibouse / Reuters / NTB

Publisert: 05.09.2024 19:59 | Oppdatert: 05.09.2024 20:24

I utgangspunktet skulle Warholm ha løpt 400 meter med svensk drakt, etter å ha tapt mot svenske Armand Duplantis på hundre meter onsdag kveld.

Torsdag er han fjernet fra startlistene, noe SVT først omtalte. Like før løpet skulle starte kom han ut til de fremmøtte i Zürich.

– Det er noe jeg veldig lei for meg, jeg skulle heller løpt 400 meter hekk med denne drakten istedenfor å ha walk of shame med denne drakten. Men dessverre kjenner jeg det litt i hamstringenhamstringenBaksiden av låret etter i går, sier han til speaker.

Karsten Warholm fikk kjørt seg av publikum i Sveits. Foto: Herman Folvik/VG

– Jeg prøvde å varme opp, men dessverre gikk det ikke. Jeg er lei for det, sier han.

– Når skal du da konkurrere med drakten?

– Jeg håper min gode venn Duplantis lar det holde med at jeg må stå slik her nå. For det er fryktelig. Jeg håper det aldri skjer igjen.

Overfor NRK tror han sesongen er over.

– Det ser litt mørkt ut. I går var siste løp for sesongen tror jeg, sier Warholm.

Han angrer dog ikke på onsdagens stunt, som NRK i etterkant har gått ut og tatt noe selvkritikk på.

– Jeg hadde gjort det igjen. Det var en historisk og fantastisk dag. Vil aldri at det skal ende sånn, sier Warholm til NRK.

Warholms trener Leif Olav Alnes innrømmet før løpet onsdag at han var litt bekymret for en eventuell skade før showløpet mot Duplantis.

Til VG i pressesonen i Sveits sier han at det ikke er en alvorlig skade.

– Det er ikke alvorlig, men problemet er at det er en porselensport. Du kan ikke løpe over 91 centimer høye hekker med syre. Han var ikke stand til å løpe i dag. Det skjønte vi allerede i går. Vi prøvde, men det var sjanseløst, sier Alnes til VG.

– Da er sesongen over?

– Det er vel en stor sjanse for det, men jeg tror ikke man trenger å ta den beslutningen i dag.

– Det er lett å være etterpåklok, men....

– Det var et fantastisk arrangement i går. vi skal ikke glemme det. Det er risiko å løpe i den hastigheten og enda mer risiko hvis du prøver å presse frem fart, sier Alnes.

PS. Roshawn Clarke endte opp med å vinne 400 meter hekk med tiden 47,49. Warholms rival Alison dos Santos måtte gi seg underveis i løpet.

Read Entire Article