Vokste fortere enn eieren var forberedt på

1 month ago 21



Etter å ha observert en gigantisk slange kontaktet en bekymret beboer politiet i New York.

 Her er Jeff Hull med pytonslangen som vokste fortere enn eieren hadde trodd.
VOKSTE: Her er Jeff Hull med pytonslangen som vokste fortere enn eieren hadde trodd.

Publisert 07.09.2024 04:00

Når man skaffer seg et kjæledyr utenom det vanlige, kan det være en god idé å finne ut hvor store de blir. En New-York-beboer som fikk lyst på den fine, gule slangen med de pene, pilformede markeringene på hodet, skulle nok lest litt mer om arten før de gikk til anskaffelse av den burmesiske pytonslangen. 

Vokste uventet fort

Da politiet fikk tilsendt et bilde av slangen med den pilformede tegningen på hodet, skjønte de med en gang at det dreide seg om en burmesisk pytonslange. De fikk lokalisert eieren samme dag. 

– Da vi gikk inn hos eieren oppdaget vi at den fire meter lange slangen, som fortsatt vokser, bodde i en tank på 1,5 meter, forteller betjent Jeff Hull fra New York State miljøetat i en oppdatering på Facebook

Ifølge Hull var slangen ved god helse. 

Slangeeieren fortalte at han ikke var forberedt på hvor raskt pytonslangen kom til å vokse, og at han ikke lenger kunne ta seg av den. 

VIDEO: Lyst på pytonslanger som kjæledyr? – Se denne videoen og ombestem deg:

Ulovlig rømling

Burmesisk pyton er ikke tillatt som kjæledyr i Norge, men i USA kan man få tillatelse til å eie den store kvelerslangen som normalt holder til i Sørøst Asia. I USA har rømte slanger slått seg til i naturen, og i Florida har det etablert seg en betydelig bestand. 

Eieren av denne pytonslangen hadde ikke skaffet seg tillatelse, og fikk en solid bot. Men denne gangen rømte ikke slangen fra den alt for trange tanken og den vanskelige tilværelsen hos en eier med altfor lite kunnskap om hva den trengte. 

– Slangen ble overrakt til Fort Rickey Discovery Zoo i Rome, opplyser Hull. 

Read Entire Article