VM-håpet Golberg med drastiske endringer: – Jeg er på oppløpssiden

3 hours ago 6



Pål Golberg (34) dropper sprint og Tour de Ski og har endret drastisk på opplegget foran den kommende skisesongen.

Beate Oma Dahle / NTB.

Pål Golberg under en sprintøkt med langrennslandslaget i Holmenkollen sist uke.

Golberg tok fire gull og ett sølv i ski-VM i Planica i 2023 og ble VM-konge sammen med Johannes Høsflot Klæbo.

Foran den kommende VM-sesongen blir det mye nytt. Golberg sier at han har tatt konsekvensene av at han er blitt 34 år.

– Status er ok. I de siste årene har jeg trent mindre om sommeren og har forsøkt å ha litt mer spissing fra august og fram til sesongstart. Det har jeg gjort denne sesongen også.

Under den klassiske sprintøkta i Holmenkollen sist uke fikk han juling av blant andre Johannes Høsflot Klæbo, og det var kanskje ingen overraskelse. Golberg tok sølv i klassisk sprint bak Klæbo i VM i Planica.

Endring

– I år er det den første vinteren jeg virkelig gjør en endring. Jeg kommer ikke til å prioritere sprint, og sånn sett blir det mange færre skirenn. Hvis ting går som jeg har tenkt, blir det mer trening gjennom sesongen, og forhåpentlig gjør det at jeg kan løfte taket litt, sier han som har vært en av verdens beste sprintere i en årrekke.

– Du har ikke tenkt å gå verdenscup i sprint i det hele tatt?

– Nei, da må det skje noe helt spesielt. Jeg går nok klassisksprinten på Beito under sesongåpningen, men i fjor var mer ødeleggende enn at det ga meg noe å konkurrere så mye. 10 kilometer klassisk og skiathlon i VM er det jeg setter høyest denne sesongen.

Klar

Det skal også legges til at Pål Golberg allerede er klar for VM i Trondheim gjennom friplassen som regjerende mester på femmila.

– Hva med Tour de Ski?

– Hvis jeg går Tour de Ski er det fordi jeg ikke har gått fort nok i de første rennene. Uansett hvordan du ser på det, så er jeg på oppløpssiden i karrieren, og hvis jeg kan stå på startstrek i VM og vite at nå står jeg der på topp, så er jeg villig til å ofre eget omdømme for det, sier Golberg.

Read Entire Article