Visste ikke at hun var gravid da hun spilte OL-kamper

1 month ago 21



Håndballstjernen Veronica Kristiansen (34) holdt babynyheten for seg selv.

 Her sitter Veronica Kristiansen (t.h.) på benken sammen med Camilla Herrem under OL-kampen mot Slovenia 1. august. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG
  • Camilla Vesteng, VG

    Camilla Vesteng, VG

Publisert: 30.08.2024 09:54

Kristiansen dro til Frankrike i kjempeform. Hun spilte og vant OL-kamper. Så, underveis i jakten på gull, viste det seg at hun hadde gull i magen. Hun sa ingenting til lagvenninnene eller trener.

– Jeg vil jo ikke si jeg holdt det hemmelig i OL, siden jeg fant ut at jeg var gravid veldig sent. På slutten av OL, sier Kristiansen til VG.

Sist uke avslørte Veronica Kristiansen at hun har barn i magen. Lillebror kommer i januar. Det betyr at hun var tre-fire måneder inn i svangerskapet da hun herjet på OL-parketten og tok gull da håndballdamene knuste Frankrike i finalen.

– Det var noe jeg ville konsentrere meg om etter ferdigspilt OL, sier Kristiansen.

 I fjor sommer ble Veronica Kristiansen og forloveden Adam Devecseri foreldre til datteren Olivia. Foto: SKJERMDUMP FRA INSTAGRAM / SKJERMDUMP FRA INSTAGRAM

Landslagstrener Thorir Hergeirsson forteller at han ikke mistenkte noe som helst.

– Jeg ble overrasket ja, for Veronica hadde «stoneface», sier Hergeirsson til VG.

Györ-proffen tok kontakt med eksperter da det viste seg at hun var gravid. Hun hadde god dialog med lege og en franskmann som er spesialist på toppidrettsutøvere som er gravide.

– Med rådene fra dem og hvordan jeg følte det, så var det veldig lett for meg på alle måter å fullføre mesterskapet, sier Kristiansen.

 Veronica Kristiansen på benken under OL-kampen mot Slovenia 1. august. Landslagstrener Thorir Hergeirsson visste ikke at hun var gravid. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Alt dette gikk under radaren til lagvenninnene.

Tobarnsmor og landslagsvenninne Camilla Herrem smilte godt da nyheten kom noen uker etter OL.

– Jeg er ekstremt glad på hennes vegne. Vi har kjent hverandre i mange år, så når slike ting skjer, så er det fantastisk, sier Herrem.

Landslagstreneren mener Kristiansen gjorde en formidabel jobb under OL.

– Veronica hadde fullt fokus og var godt til stede. Det står respekt av det hun leverte. Jeg mistenkte det ikke ett sekund, jeg tenkte på helt andre ting, sier Hergeirsson.

34-åringen er fortsatt i trening og spiller litt håndball, men uten kontakt.

– Jeg passer på kroppen og det som vokser og gror inni meg. Nå er kroppen veldig fin og den spiller på lag i forhold til fysisk trening. Jeg håper det vil fortsette slik ut svangerskapet. Dette er jo veldig individuelt, så jeg føler meg veldig heldig, sier Kristiansen.

Herrem har selv spilt mesterskap som gravid. Herrem var to måneder på vei da Norge tok VM-sølv i 2017.

Onsdag hadde Håndballforbundet kick off for en ny sesong, og alle klubbene var samlet i Oslo. Herrem gyver løs på en ny sesong i Sola.

Tobarnsmoren liker det som skjer i idretts-Norge med mødre som fortsetter idrettskarrieren, som Amalie Iuel og Therese Johaug. Selv trodde hun ikke det var mulig å kombinere mammaliv med toppidrett.

– Du vet jo aldri hvordan graviditeten blir, hvordan kroppen tar det, hvordan det blir etterpå. Sover barnet? Klarer du å gjøre alt med mat og søvn og restitusjon? Det er så mye som skjer som du ikke har kontroll på. Jeg var spent, sier Herrem.

Nå tenker hun kombinasjonen mammaliv og idrettskarriere er fantastisk.

– Jeg tror Therese Johaug kommer tilbake sterkere enn noen sinne, sånn følte jeg meg, du har plutselig andre type krefter. Jeg følte meg mye mer rolig. For meg er det en god balanse i livet, sier Herrem.

 Veronica Kristiansen jubler etter seieren over Danmark. Camilla Herrem (t.v.) og kaptein Stine Bredal Oftedal feirer også. Foto: THOMAS COEX / AFP / NTB

Kristiansen fortsetter proffkarrieren som tobarnsmor.

– Jeg har som mål å være med på siste del av sesongen med klubben, men nå er det selvfølgelig først og fremst svangerskapet som er i første rekke, sier Kristiansen til VG.

REMA 1000-ligaen starter med tre damekamper lørdag, før begge kjønn er godt i gang med seriestarten søndag.

Read Entire Article