Vil kjøpe farens Playboy-varemerke

13 hours ago 6



Hugh Hefners yngste sønn legger over én milliard kroner på bordet for å sikre seg farens livsverk.

Hugh Hefner og Cooper Hefner her fotografert i forbindelse med en fest i Playboy Mansion i 2014. Tre år senere døde Hugh Hefner, 91 år gammel. Foto: Christopher Polk / AFP / NTB

Publisert: Publisert:

For mindre enn 20 minutter siden

Hefner Capital, som ledes av Hugh Hefners sønn Cooper (33), har uttrykt interesse for å kjøpe Playboy-merkevaren fra PLBY Group. Det bekrefter Cooper Hefner selv, ifølge Wall Street Journal.

PLBY Group-aksjen løftes 18 prosent på Wall Street etter nyheten ble kjent.

Forslaget om å kjøpe Playboy-merkevaren skal ha blitt oversendt styret i PLBY så sent som mandag, ifølge korrespondanse Bloomberg har sett.

Cooper Hefner her fotografert i 2018. Foto: Steven Ferdman / AFP / NTB

– Det er et godt amerikansk selskap og en god amerikansk merkevare, utover min personlige kobling til den, sier Cooper, ifølge WSJ.

Likevel mener han at selskapet har blitt forvaltet til en «tilstand av potensiell ikke-eksistens».

Gigantgjeld

Playboy Enterprises (det tidligere navnet til PLBY Group) ble første gang børsnotert tilbake i 1971, men i 2011 kjøpte Hefner opp hele selskapet.

PLBY Group gikk på børs igjen i 2021, etter at selskapet slo seg sammen med et børsnotert skallselskap, en såkalt SPAC. Aksjen fikk seg tidlig en solid opptur, men har senere fått det svært tungt. Siden toppen har aksjen falt 99 prosent fra toppen før dagens opptur.

Les på E24+

Stor oversikt: Så mye har prisene endret seg der du bor

I 2020 stanset PLBY Group publiseringen av magasinet Playboy. Siden den gang har det fokusert mer på rettighetssalg og oppkjøp. Selskapet har blant annet kjøpt et australsk undertøysmerke og en innholdskreatør-plattform.

Selskapet har i dag mer enn 200 millioner dollar i gjeld, og har inngått en avtale med kreditorer for å få bedre tid til å betale ned gjelden, ifølge WSJ.

Vil bli sjef

Hefners forslag innebærer at han oppretter et nytt selskap som kjøper Playboy-merkevaren og immaterielle rettigheterimmaterielle rettigheterEksempelvis patent-, varemerke- og opphavsrettigheter. fra PLBY for 100 millioner dollar, tilsvarende 1,1 milliarder kroner. Han har også planer om å drive publisering av magasinet Playboy fra sitt eget investeringsselskap.

PLBY Group vil beholde de øvrige delene av selskapet, i tillegg til ti prosent eierskap i det nye selskapet som kjøper Playboy-rettighetene.

Les på E24+

Kan jeg be sjefen si meg opp?

Cooper Hefner skal selv være konsernsjef i det nye selskapet. Han hevder at i tillegg til egne penger skal andre investorer være med på budet, ifølge WSJ.

Playboy-gründeren Hugh Hefner døde i september 2017, 91 år gammel. Han grunnla Playboy tilbake i 1953, da førsteutgaven av magasinet hadde Marilyn Monroe på førstesiden.

Les også

Arven etter Playboy-Hefner: Døde fra et imperium i forfall

Read Entire Article