Vil åpne for å drikke øl på fotballstadion: – Kos å ta seg en øl underveis i kampen

1 month ago 27



Partiet vil at publikum skal kunne drikke alkohol underveis i kampene på norske tribuner, sier stortingspolitikerne Turid Kristensen og Bård Ludvig Thorheim til TV 2.

– Jeg har lyst til at vi skal kunne gjøre som i det store utland: Å kunne servere alkohol på stadion, sier Kristensen til kanalen.

– Både for publikum sin skyld, det er jo ofte hyggelig, men også for klubbene, for det gir økte inntekter for dem.

Thorheim mener alkohol dessuten er en del av kulturen og oppladingen før kamp, og han tror klubbene og kommunene i fellesskap klarer å finne gode løsninger.

– Det er kos å ta seg en øl før kamp og underveis i kampen.

– Dette må klubbene selv og de ulike kommunene, som skal innvilge skjenkebevilling, vurdere. Hva er kontrollerte former? Hvordan skaper man god stemning samtidig som man koser seg med en øl? Kanskje er det i kioskområdet.

Olaug Bollestad, leder i Kristelig Folkeparti, sier hun er «dundrende uenig» med Høyre. Hun påpeker at barn og unge også deltar på idrettsarenaer og mener at det er unødvendig å ha alkohol for å se en fotballkamp.

Heller ikke Norges Fotballforbund og Norges idrettsforbund er interessert i et slikt forslag. NIF peker på at dagens regler om at klubbene kan søke om alkoholservering på tilviste områder, fungerer bra.

(©NTB)

Publisert 22.03.2024, kl. 08.14

Read Entire Article