Viktor Hovland på annenplass i vilt golfdrama

1 month ago 29



Det ble bare nesten for Viktor Hovland (26) i St. Jude Championship. Kanonspillet viser imidlertid at nordmannen også mener alvor i årets PGA-sluttspill.

Foto: Mark Humphrey / AP / NTB

Publisert: 18.08.2024 23:10 | Oppdatert: 19.08.2024 00:18

Da det gjensto fire hull for Hovland, lå han fire slag bak Hideki Matsuyama. Så viste duoen hvor raskt ting kan svinge i golfen:

  • Hovland gjorde to birdier på rappen på hull 15 og 16.
  • Matsuyama gjorde bogey og dobbeltbogey på hull 14 og 15.

Det ga en sving på fem slag – og plutselig var Hovland alene i tet. Men da Hovland gjorde en bogey på hull 17 – og Matsuyama svarte med to birdier selv – ble det likevel japansk seier.

Hovland endte til slutt 15 slag under par, to slag bak Matsuyama.

Les mer om PGA-sluttspillet under:

Dermed ble det en delt annenplass for Hovland, side om side med Xander Schauffele. Vanligvis ville nok det vært svært bittert for Hovland, men akkurat denne helgen er det trolig mest gledelig.

Nordmannen hadde nemlig kniven på strupen: Dersom han skulle ta seg videre til den andre av tre turneringer i PGA-sluttspillet, måtte et kjemperesultat til denne helgen.

Bare de 50 beste på FedEx-rankingen får delta i BMW Championship neste helg. Hovland avanserer nå fra 57. til 16. plass.

I fjor vant Hovland først BMW Championship, før han også var best i Tour Championship og dermed ble sammenlagtvinner på PGA-touren.

Etter lørdagens runde, der Hovland gikk fire slag under par og uten bogey, uttalte nordmannen til Max at han begynner å føle seg som seg selv igjen.

Den runden – og syv slag under par på fredag – plasserte ham seks slag bak Hideki Matsuyama før søndagens avslutning.

Foto: Mark Humphrey / AP / NTB

Hovland åpnet lovende med en birdie på hull 3. Like etterpå kom det imidlertid en bogey, hans første etter 34 strake hull uten.

Så fulgte tre strake par, før to flotte putter, begge på nesten fem meter, sørget for to birdier på rappen. Det skjøv opp Hovland på en delt annenplass.

– Han har fått maks ut av disse ni hullene her. Det er deilig å se at han kommer seg unna selv om han ikke spiller på sitt beste, sa Max-kommentator Per Haugsrud.

Foto: Mark Humphrey / AP / NTB

Hovland fortsatte å få mye ut av runden. Etter par på hull 10 og 11, kom også den fjerde birdien etter en kanonputt på over åtte meter.

Det så ut til å bli bogey på hull 14, men Hovland lyktes med en vrien putt da også. Så skulle det virkelig ta fyr.

Annenplassen er Hovlands beste plassering denne sesongen, etter et 2024 preget av trenerskifter og lite stabilitet.

Read Entire Article