Viking slapp med skrekken mot 4. divisjonslaget Torvastad

1 week ago 12

(Torvastad - Viking 3–4) 4. divisjonslaget var nære på å detonere nok en cupbombe.

Lars-Jørgen Salvesen fant nettet tre ganger. Foto: Carina Johansen / NTB

Publisert: 24.04.2024 19:53

Torvastad sendte sjokkbølger gjennom Fotball-Norge da de slo ut Haugesund i 1. runde av cupen. Keeperen Jørgen Kaldheim Grønningen reddet ble den store helten da han reddet fire av fire straffer.

Etter 16. minutter spilt så det ut til at cupeventyret langt på vei var over for Torvastad. Da hadde Lars-Jørgen Salvesen allerede scoret to ganger.

Så startet opphentingen.

• Rett før pause reduserte Georg Grønningen og tente håpet for hjemmelaget.
  • Rett etter pause tok Torvastad, anført av Fredrik Lippestad og Roy Miljeteig over showet. Lippestad utlignet til 2–2 – assistert av Miljeteig. På 3–2 var rollene byttet om.

På fem minutter hadde Torvastad snudd kampen.

Viking svarte med å gjøre fire bytter etter timen var spilt.

– Viking sliter, Viking må kjempe for det her, sa NRK ekspert Carl-Erik Torp i NRKs studiosending.

Men Viking og Simen Kvia-Egeskog skapte balanse i regnskapet med en utligning til 3–3 i det 73. minutt.

Noen minutter før slutt fikk Viking straffe. Den satte Lars-Jørgen Salvesen, og scoret sitt tredje for kvelden. Det ble det siste som skjedde i kampen.

Lagene møttes i cupen også for 20 år siden, da vant Viking 7–0 – også det var i 2. runde av cupen.