«Vi vil ikke være dårligst i klassen igjen»

4 hours ago 6



Grindheim Bygdekvinnelag og Grindheim Helselag er frustrert over hvordan Lyngdal kommune har valgt å ikke bruke bøssebærere og dør til døraksjon i årets innsamling! Nå er vi spent på resultatet!

Imponerende giverglede i Lister-regionen

I 2023 var vi på sisteplass blant kommunene i Agder! Året før var vi nest sist.

Hvem er det kommunen prioriterer på denne organiseringen?

1. Barnehager, skoler, lærere og foreldre er en stor gruppe og det er flott! Vi har deltatt og fulgt opplegget rundt idrettsbanen på Byremo tirsdag! Og det var en utrolig innsats som ble utført der av elevene og barnehagen. Og cirka 140.000 kroner fikk de samlet inn i løpet av den dagen! Det viser stor giverglede!

2. Andre tiltak rundt arbeidsplasser blant annet Rådhuset i Lyngdal m.m.

3. Og innsats fra kreative lag og foreninger.

De som ikke blir prioritert er alle de som sitter hjemme! Og det er ungdom, barnefamilier, enslige og eldre! Når det ikke dukker opp noen på døren er det alt for lett å ikke gjøre noe i det hele tatt!

På kommunens hjemmeside kan vi lese en kort informasjon om selve innsamlingsaksjonen der det er oppgitt et Vipps-nummer og lenke til betalingsmuligheter. Vil du bestille en bøssebærer fra for eksempel Byremo, Konsmo eller Lyngdal kan du ringe ordfører Unni Nilsen Husøy innen kl 16.00. Så må hun ringe dem som sitter på disse stedene! Hvem vet dette? Hvem er inne på kommunens hjemmeside?

Takknemlige for å gi til TV-aksjonen

Undertegnede har fått opplyst at alle i kommunen over 60 år får en SMS på søndag med informasjon om dette! Nå, søndag kl 13.00 ble SMS-en mottatt. Så spørsmålet nå er: Hvor mange åpner denne SMS-en?

Fredag fra kl. 14.00 til kl. 18.00 møtte Bygdekvinnelaget og Helselaget opp på Joker Byremo med nystekte vafler og kaker, kaffe og saft! For kr 20 og høyere kunne de «kjøpe» kake/ vaffel pluss kaffe/ saft. På dette tiltaket fikk vi inn nærmere 10.000 kroner. Samtidig informerte vi om at det ikke ville komme bøssebærere rundt! Det var få som visste dette!

Det er lett å stå på utsiden å kritisere, og det er lett å lene seg til utrykket: «Alle er jo på nett i dag»! Og det er jo sant, vi er i blitt digitaliserte. Men, er vi like rause, gavmilde og solidariske som før? Det kan diskuteres, men uansett hva kommunen får inn på årets innsamlingsaksjon, så hadde de fått inn mer ved å bruke bøssebærere dør til dør!

Derfor tilbyr vi oss i Helselaget og Bygdekvinnelaget å være bøssebærere til neste år, og utfordrer andre lag og foreninger i kommunen om det samme! For, vi vil ikke være dårligst i klassen igjen.

På vegne av Grindheim Bygdekvinnelag og Grindheim Helselag

Eva Tove Fuglestveit,

sekretær

Vi vil ikke være dårligst i klassen igjen.

Read Entire Article