Verdenseneren sparker både trener og fysioterapeut etter positive dopingprøver

1 month ago 19



– På grunn av disse feilene føler jeg meg ikke så trygg på å fortsette å jobbe med dem, sier Jannik Sinner, som kvitter seg med to viktige støttespillere kun dager før US Open.

 Jannik Sinner (nr. to fra venstre) feirer sin første Gran Slam-tittel (Australian Open) med støtteapparatet sitt. Giacomo Naldi (til venstre) og Umberto Ferrera (til høyre). Foto: ISSEI KATO / Reuters / NTB
  • Christian Dehlie Lokøy, VG

    Christian Dehlie Lokøy, VG

Publisert: 25.08.2024 10:52

Den italienske tennisstjernen testet positivt på det ulovlige stoffet clostebol to ganger i mars tidligere i år. Han skal ha fått stoffet i seg via medikamentet Trofodermin, som inneholder clostebol.

Det er det samme stoffet som Therese Johaug ble utestengt for.

– Jeg vil først og fremst si at begge to har vært en stor del av karrieren min. Vi gjorde en fantastisk jobb og opplevde mye suksess. Men på grunn av disse feilene føler jeg meg ikke så trygg på å fortsette å jobbe med dem, sier Sinner på en pressekonferanse bare dager før US Open starter ifølge BBC.

Sinner har sagt i sin forklaring at han ikke har tatt medikamentet selv. Fysioterapeut Giacomo Naldi skal ha massert Sinner med en skadet lillefinger.

For å behandle skaden på fingeren skal Naldi ha brukt Trofodermin i sprayform, for så å massere verdenseneren, som lider av hudeksemen dermatitt på beina og ryggen, uten hansker. Sinner fastholder at han ikke visste noe om at Naldi hadde brukt Trofodermin på sin egen finger.

Naldi skal ha fått sprayen fra treneren til Sinner, Umberto Ferrara. Nå har verdenseneren avsluttet samarbeidet med begge.

Se øyeblikket da Sinner vant Australian Open tidligere i år:

– Jeg har slitt mye de siste månedene mens jeg har ventet på resultatene. Nå trenger jeg en ny start, fortsetter Sinner.

Det uavhengige «integritetsbyrået» til det internasjonale tennisforbundet (ITIA) har konkludert med at Sinner bør frikjennes. Avgjørelsen kan ankes av både det italienske antidopingforbundet og det internasjonale (WADA).

Sinner testet positivt to ganger i mars – begge i USA – først med 121 pikogram per milliliter (justert til 76), uken etter med 122 pikogram per milliliter (justert til 86).

Han fikk en automatisk suspensjon etter de positive prøvene ble kjent, men fikk lov til å fortsette å spille tennis etter en anke. Han vant to turneringer i Halle og Cincinnati etter anken.

Jannik Sinner pratet for første gang til pressen etter at de positive dopingprøvene ble kjent. Foto: JAMIE SQUIRE / AFP / NTB

– Det har ikke vært ideelt inn mot US Open, men jeg har alltid visst at jeg ikke har gjort noe galt. Jeg har måttet spille i månedsvis med dette hengende over meg. Jeg er bare glad det er over. Det er en lettelse for meg og de rundt meg, sier Sinner.

– Jeg har også lært hvem som er vennene mine og hvem som ikke er det. For mine ekte venner vet at jeg aldri ville gjort noe som brøt med reglene.

Read Entire Article