Ventes folkefest i Eliteserien: – Vi går for publikumsrekord

2 hours ago 6



Både oppgjøret mellom Rosenborg og Brann og «Slaget om Nord-Norge» er utsolgt før helgens runde. Likevel er det i en annen by det jaktes rekordtall på tribunene.

 Søndagens kamp mellom Rosenborg og Brann er utsolgt. Foto: Ole Martin Wold / NTB
  • Henrik Davidsen Hellevik, VG

Publisert: 18.10.2024 08:03

– Vi går for publikumsrekord!

Ordene kommer fra Markus Slyngenborg Jensen, publikums- og medieansvarlig i Fredrikstad FK. Mot Lillestrøm går klubben for 13 000 tilskuere. Rekorden for Fredrikstad Stadion er 12 565.

– Vi har aldri før hatt et så høyt forhåndssalg av billetter. Vi ligger et par tusen billetter over hva som er den tidligere rekorden før kamp. Eneste unntaket er kampene mot Sarpsborg 08 som forsvinner på en dag, sier Jensen til VG.

Markus Slyngenborg Jensen

Publikums- og medieansvarlig i Fredrikstad FK

Han forteller at de torsdag nærmer seg maksimal kapasitet på 12 504. De har inn mot kampen også søkt mot å utvide kapasiteten med 500 ekstra plasser.

Lillestrøms tildelte bortefelt på 1600 plasser er helt utsolgt.

– Det pleier å renne inn litt på kampdag og i løpet av en helg. Rekordforsøket lever i beste velgående, sier Jensen.

Foto: Thomas Andersen / NTB

I mai ble Brann Stadion, med en kapasitet på 17 686, helt utsolgt før oppgjøret mot Rosenborg. Trønderne stiller ikke svakere til returoppgjøret. Søndag skal alle 21 423 setene på Lerkendal være opptatt.

– Det blir bra! Det gleder vi oss til. Sånt trenger norsk fotball, sier Bjørn Skar, talsperson for supporterklubben Kjernen.

– Det er Norges to største klubber som møtes. De representerer to fotballinteresserte byer. Det skaper interesse når lagene til forandring gjør det bra sportslig.

 Ole Sæter blusser sammen med Kjernen etter å ha blitt utvist fra benken under oppgjøret mot Molde i 2023. Foto: Ole Martin Wold / NTB

– Til denne kampen har salget gått av seg selv. Øvre Øst ble utsolgt for en måned siden, sier Skar.

Det er også hele resten av stadion, skriver Rosenborg på X torsdag. Det er fjerde gang i år.

Tidligere denne sesongen har det vært varierende oppmøte på Lerkendal. Nå tror Skar at det er en helt spesiell årsak til folkestrømmen til stadion:

– Sportslig suksess er avgjørende for at stadion selges ut. Man ser konturene av et godt fotballag. Man får berettiget håp og tro igjen.

Både Fredrikstad mot Lillestrøm og Rosenborg mot Brann spilles søndag. Kvelden før spilles et helt spesielt oppgjør lenger nord. «Slaget om Nord-Norge», kampen mellom Tromsø og Bodø/Glimt, ble utsolgt på bare fire dager.

– Jeg vet ikke om jeg er vågal når jeg sier at jeg tror interessen rundt de to nordnorske klubbene i Eliteserien nesten må være på tidenes høyeste nivå, sier Tommy Hamsund, arrangementsleder i Tromsø IL.

Billettene til kampen ble publisert like etter kampen mot Sandefjord, og supporterne på stadion fikk kjøpe ved hjelp av en QR-kode på storskjermene.

– Da solgte vi drøyt 300 billetter på rundt fire minutter eller noe sånt. Da skjønte vi at det var stor interesse, sier Hamsund.

 Tommy Hamsund under kampen mellom Tromsø og KFUM på Romssa Arena. Både røykbokser, tennisballer og en radiobil kom seg inn på gresset.

Engasjementet merkes også rundt i byen. Hamsund forteller at da de kom på jobb mandag morgen, hang det et banner utenfor stadion med ordene «Derbyuke – heia TIL».

– Det er vel det største engasjementet man har sett på mange år her i byen. Når vi kommer på jobb klokken åtte om morgenen, så har det vært noen her før oss og hengt opp nye banner hver dag, sier arrangementslederen.

– Hva gjør det her med spillerne da?

– Vi har snakket med flere i spillergruppen og de kjenner at de har hele byen i rygger her. Forhåpentligvis fører det til gode prestasjoner. Vår jobb er å lage et best mulig arrangement for alle inkluderte, og så får fotballagene stå for utfallet.

  • Prøv VGs nedrykkskalkulator under:
Read Entire Article